Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedohledaný dědic - jaký je další postup?

Od: irenka* odpovědí: 5 změna:

Moje babička zemřela a za života mi zdělila že napsala závěť ve prospěch bratra-zemřela v roce 2007.Dnes jsem se dozvěděla,že bratra hledala policie rok a nenašla.Babička bydlela v družstevním bytě a já se dočetla že to mělo jít do dědického řízení.Na bytě vznikl dluh asi za 3 roky a byl pak vyklizen nevím kam a kým.Jak je možné že soud ukončil dědické řízení s tím že nebyla majetná,když se nedohledal bratr proč se nedohledávaly další dědicové i když jeden žije v stejném městě a když zemřel můj děda tak nás našel soud všechny a dědické řízení po dědovi bylo u toho samého soudu kde se konalo dědické řízení po babičce!

Je to celé postavené na hlavu a odporuje to zdravému rozumu-nekomunikuje semnou ani soud a ani bytové družstvo proto prosím o radu jak postupovat dál a jak se bránit,protože někdo pochybil a já chci zjistit kdo a kde jsou ty věci osobní po babičce -fotky a dokumenty atd. za radu moc děkuji s pozdravem p.Matoušková

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cyril*
hodnocení

2x

Byla osoba dědice ze závěti prohlášena za zemřelou a zda před či po smrti babičky? Pokud oficiálně žije nebude co řešit. Je třeba učinit dotaz u pověřeného notáře, který by měl stav věci vysvětlit. Bez zanalostí podrobností se lze těžko vyjadřovat.

irenka*
hodnocení

Děkuji -poradila jste mi a už nechci žádné odpovědi,ale jak mám najít bratra a ty věci byly odvezeny do nějakého skladiště Přeji krásný večer

petapeta*
hodnocení

0x

Jelikož se jedná o Vaši babičku, tak Váš rodič je dítětem babičky a tím pádem je neopominutelný dědic a zajisté byl účastníkem dědického řízení, které proběhlo po úmrtí babičky. Z toho, co jste zde uvedla, se dá případ jen těžko posoudit.

irenka*
hodnocení

omlouvám se zapoměla jsem do otázky napsat že babička měla jedno dítě které zemřelo a když zemřel děda tak jsme dědily vnoučata byly jsme 4 děti jestly můžete poradit ještě jednou krásný večer p. Matoušková

burinka
hodnocení

0x

Ale babička nechtěla, aby někdo kromě bratra po ní něco dostal - dokonce ani vy ne - proto napsala závěť. Proč ztrácíte čas něčím, po čem vám v podstatě nic není?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]