Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěl bych se poradit, chystám se udit maso a klobásky, chtěl bych zkusit i sýr.
Nemáte s ním někdo zkušenost? Jaký sýr použít a zda jej nějak na ložit a do čeho jej dát při uzení, popřípadně jak dlouho jej udit?
Předem moc děkuji
Udili jsme AIDAM-dali ho do punčochy v celku a bez koření, teplý obalili v česneku a další v hrubém pepři, také jsme udělali smes, aidam na kostky, godhaj, opět do punčochy a udit velmi pomalu, dlouho to nebylo ale čas už si nepamatuji. Bylo to výborné.
doplněno 16.12.12 12:04:Ještě jsem si vzpoměla, že jednou jsme sýr udili ve formě na biskupský chlebíček-ale už si to vážně nepamatuju.
sýr (ideálně více tučný, cca 40%) nakrájet na kostičky cca 1cm, promíchat klidně více sýrů, můžete přidat koření, uzené maso - klobásu, cokoli máte rádi a takhle dát do dámské punčochy a zavěsit do udírny. Jinak se ještě dělá "překapávaný", že z nějaké hrudky odkapává přímo v udírně a zachytává se o kus níže - předpokládám, že je více uzený, ale to je jen teorie.
K uzení jsme používali normální "cihlu". Velikost cca 250g (můžou se dávat i menší kousky). Sýr jsme nijak nenakládali. Vložili jsme ho do síťky, které se používají při uzení . Při uzení se musí hlídat teplota - do udírny musí jít spíš jenom kouř. Při vyšší teplotě by Vám sýr vytekl. My jsme vždycky mlsně čekali u dvířek do krbu a ulamovali takové malé kousky uzeného sýru, které protékaly síťkou. Mňamka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.