Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem na ÚP. Co vše musím udělat když si najdu brigádu. Když si vydělám na brigádě 1500,- nebo 2500,- či více. Je tam nějaký rozdíl v srážce (zdravotní, sociální...). Musím odvádět něco já, nebo zaměstnavatel? Kolik brigád mohu mít ročně? Na brigádách si mohu vydělat max. 20 000,- za rok. Co když si najdu práci, brigádu a mám už 20 000,-? Tohle se sčítá ,,práce+brigády+prodej přebytků´´ = 20 000,-. Když budu pracovat roční plat cca 120 000,- už nemohu prodávat přebytky, nebo brigádničit do 20 000,-? Když si vydělám více jak 20 000,- co musím dělat? Je rozdíl v 20 000,-( - náklady) a 20 000 ( + náklady)? Děkuji
mCarlos si zřejmě informaci od zprostředkovatelky vysvětlil mylně.
V době registrace na ÚP je možné vykonávat jenom tzv. nekolidující zaměstnání, což je zaměstnání, které uchazeči nebrání v plnění povinností uchazečů o zaměstnání. Další podmínkou je, že odměna či výdělek z něj nesmí překročit 4.000 Kč měsíčně.
Po dobu přivýdělku se zastaví výplata podpory (i kdyby výdělek či odměna činil/a třeba jenom 50 Kč měsíčně). Výplata podpory se obnoví po skončení nekolidujícího zaměstnání.
Nekolidující zaměstnání je nutné ÚP oznámit a doložit předem nebo nejpozději v den nástupu.
Neoznámí-li uchazeč nekolidující zaměstnání včas, následuje sankční vyloučení z evidence. Nová evidence je možná až po 6 měsících a nezaměstnaný si musí sám hradit zdravotní pojištění (1.080 Kč měsíčně).
Překročí-li výdělek nebo odměna částku 4.000 Kč měsíčně, vyřadí jej ÚP z evidence, ale je možné se třeba druhý den zaregistrovat znovu.
___ K možnostem výdělku či odměn a odvodů z nich se ptejte až na konkrétní situaci (nemá smysl vypisovat všechny možnosti, jež by mohly nastat).
doplněno 16.12.12 23:43:Ještě odkaz:
Mohu si k HPP přilepšit brigádou (kolik si můžu vydělat, 20 000,-?).
Nobo k HPP prodávat zeleninu? ( taky 20 000,-?)
Co když překročím 20 000,-?
Děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.