Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak začít pracovat?

Od: vaska* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, jsem na ÚP. Co vše musím udělat když si najdu brigádu. Když si vydělám na brigádě 1500,- nebo 2500,- či více. Je tam nějaký rozdíl v srážce (zdravotní, sociální...). Musím odvádět něco já, nebo zaměstnavatel? Kolik brigád mohu mít ročně? Na brigádách si mohu vydělat max. 20 000,- za rok. Co když si najdu práci, brigádu a mám už 20 000,-? Tohle se sčítá ,,práce+brigády+prodej přebytků´´ = 20 000,-. Když budu pracovat roční plat cca 120 000,- už nemohu prodávat přebytky, nebo brigádničit do 20 000,-? Když si vydělám více jak 20 000,- co musím dělat? Je rozdíl v 20 000,-( - náklady) a 20 000 ( + náklady)? Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nahlásit na UP.Příjem do tuším 4000kč hrubého / měsíčně se nic neděje ,při vyšším nevím jak se to řeší.
pkd bych našel práci za 20 000kč tak si bych si pískal!

mcarlos*
hodnocení

0x

Ahoj,taky jsem na ÚP a tam mi řekli,že nesmím pobírat víc,jak 4000Kč za měsíc,jinak přijdu o podporu.Vše se tedy odvíjí od výše výdělku,ale raděj se zeptej na ÚP,tam ti určitě poradí.

iz*
hodnocení

0x

mCarlos si zřejmě informaci od zprostředkovatelky vysvětlil mylně.

V době registrace na ÚP je možné vykonávat jenom tzv. nekolidující zaměstnání, což je zaměstnání, které uchazeči nebrání v plnění povinností uchazečů o zaměstnání. Další podmínkou je, že odměna či výdělek z něj nesmí překročit 4.000 Kč měsíčně.

Po dobu přivýdělku se zastaví výplata podpory (i kdyby výdělek či odměna činil/a třeba jenom 50 Kč měsíčně). Výplata podpory se obnoví po skončení nekolidujícího zaměstnání.

Nekolidující zaměstnání je nutné ÚP oznámit a doložit předem nebo nejpozději v den nástupu.

Neoznámí-li uchazeč nekolidující zaměstnání včas, následuje sankční vyloučení z evidence. Nová evidence je možná až po 6 měsících a nezaměstnaný si musí sám hradit zdravotní pojištění (1.080 Kč měsíčně).

Překročí-li výdělek nebo odměna částku 4.000 Kč měsíčně, vyřadí jej ÚP z evidence, ale je možné se třeba druhý den zaregistrovat znovu.

___ K možnostem výdělku či odměn a odvodů z nich se ptejte až na konkrétní situaci (nemá smysl vypisovat všechny možnosti, jež by mohly nastat).

doplněno 16.12.12 23:43:

Ještě odkaz:

Informace o práve/...

vaska*
hodnocení

Velice děkuji!

konkrétní situace:

10 000,- prodej jablek do výkupny, 5 000,- prodej starých věví (oblečení, nábytek...), 6 000,- brigády

Za rok je to 21 000,-.

med®
hodnocení

0x

Mohu si k HPP přilepšit brigádou (kolik si můžu vydělat, 20 000,-?).

Nobo k HPP prodávat zeleninu? ( taky 20 000,-?)

Co když překročím 20 000,-?

Děkuji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]