Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je důležitější láska nebo peníze?

Od: berenika* odpovědí: 26 změna:

Dnes je docela složitá doba..tak se ptám...

je důležitější láska nebo peníze? Podle čeho vybrat správnou polovičku?

Díky

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Láska je pro život velmi důležitá, je ale pravda, že s penězmi se často získává lépe...

jarmik*
hodnocení

1x

Aby Vám voněl, aby nebyl hloupější než Vy. A kdo projde tímhle, tak ještě zapojte rozum: nechlastá, nebije Vás, je ohleduplný...

macka80*
Já si myslím že to sice jde ruku v ruce ale řeknu vám jednu věc,když jsme se potkali neměli jsme nic jen sami sebe,dluhy a iluze,Byli jsme ale spolu,sháněli jsme nejlevnější věci ale měli s toho radost.Teď máme peněz dost,skoro žijeme každý svůj život(on od rána do večera maka,já se starám o deti)můžu si koupit kdy chci co chci.on už řekne jen hm, vlastně žiju ve zlaté kleci a říkám nic moc

hodnocení

0x
No důležitější je asi fakt ta láska, pokud si partnera nevyberete kvůli lásce k penězům. Já osobně bych nemohl žít s někým jen proto, že má prachy. Moje manželka je nyní na mateřské a před tím také extra plat neměla ( i když nějaký chuďas také není) ale máme se rádi.

jantar1*
hodnocení

0x
No to je teda otázka... dalo by se to přirovanat k pohádce Sůl nad zlato. Každý hovoří o lásce, ale kdo skutečně ji má nebo někdy měl? Láska je sice pěkná věc, ale nenajíš se jí. Na druhou stranu... peníze jsou bez lásky k ničemu. Ideální by bylo od každého něco. Rozhodně by nebylo na škodu trošku víc té lásky. Myslíš, že někdy byla doba méně složitější? O peníze a majetek jde již několik tisíc let. O lásku dříve nikdy moc nešlo, spíš se to tak prezentuje v televizi - filmy typu Robin Hood, Tristan a Isolda atd. Dříve na lásku nebylo moc času, je to produkt moderní doby. Správnou polovičku nelze předem vybrat. Jestli si stanovíš přesná kritéria předem, tak budeš možná hledat do konce věků. Nebo se rozhoduješ mezi nějakými konkrétními lidmi? Jeden chudý a druhý bohatý?;)
stana*
No tak to je teda vrchol.Jak může být láska věc?Tak to teda nechápu,to je ten největší blábol ktrý jsem vubec slyšel.
darius
Chci jenom říct,že láska neni věc,ale duševní síla

zuzana*
hodnocení

0x
Obojí je ale nejisté. Láska se vytratí a peníze rozkutálejí. Je třeba ještě něco víc...
lm®

Sice dobrá odpověd,leč vzápětí nabízí se otázka:A co je "jisté"?

tesyk*
hodnocení

0x
Ano, ano, věčná otázka lidstva. Dovedu si živě představit, jak již v šerém dávnověku si jí kladla nejedna ženština. Není divu, vždyť pohleďte, tím mladým a Ynteligentním lovcem bude zmítána v erotickém opojení na vřesovišti lásky a to kručení v břiše jest projev jeho láskyplné nenasytnosti a rozhodně není z hladu...Na druhou stranu, ten starý...safra, safra, ten má vlastní jeskyni a linku na zpracování mamutů...tam jsou ty jistoty, které stéle hledám...jak se rozhodnout? Ponechám si je oba! A z toho plyne i moje rada: Nestavte lásku a peníze do kontrapostavení. Vypěstujte v sobě lásku k penězům a máte po starostech. (Fuj, další materialista.)
"Vypěstujte v sobě lásku k penězům a máte po starostech"- WOW, čekal jsem všechno, ale tohle mi vyrazilo dech :)
tesyk*
Máte pravdu, pane kolego, taky by to šlo obrátit a říci:"zaplaťte za lásku", ale to už by jste asi nerozdýchal vůbec. :)

kytka*
hodnocení

0x
Je vůbec na co dopovídat? Přeci bez lásky to nejde, a pokud si někdo myslí, že ano, je to život?

lili*
hodnocení

0x
Tak jednoznačná odpověď je láska, ALE musí to být láska v pravém slova smyslu. Pokud se jedná jen o zamilovanost a nerozumnost, kdy po prohlédnutí zjistíš, že si nemáte co říct, tak bych raději volila ty peníze.*smich*
Jsem na 1000% přesvědčená, že pokud člověk neumí a neučí se milovat, tak bude v lásce vždy nešťastný. Znamená to umět naslouchat, odpouštět, vážit si druhého...je toho hodně. Problémem je, že pokud ten druhý, pravou lásku neopětuje a milovat neumí a nechce se snažit se lásce učit. Je to taky k ničemu. Vybrat si dobrého partnera je velice složité.Hodně štěstí

evicka*
hodnocení

0x
Asi mě mnozí ukamenují, ale jestliže nemám peníze, tak i ta největší láska jde časem k čertu, protože vše něco stojí.
Je samozřejmě rozdíl v množství peněz, které chci nebo potřebuji, ale měřím-li, mít nebo nemít peníze tím, že mám na běžné účty, nakupuji s rozumem, ale nemusím přemýšlet nad tím jestli si tento týden koupím zmrzlinu nebo to nechám až na příští měsíc, tak to prostě takhle je.
Pokud peníze nejsou, vznikají v partnerství mnohé problémy, které v konečném důsledku vedou ke konci lásky.
Oproti tomu pokud je peněz dostatek (na normální život), tak je láska snadno k mání. Tím nemyslím kupovat si ji doslovně, ale jsem-li finančně spokojený, nemám starost o účty atd., tak si tolik nevšímám partnerových chyb a protože každý z nás může v klidu žít asi tak s 10000 lidí, tak to stačí pro pocit lásky.
Ono totiž tu pravou lásku, toho jediného, tu jedinou...se většině z nás nikdy potkat nepodaří.
dondavido

Svatá pravda, evicka to konečně řekla naplno. Je to tak, přátelé. V přírodě dá lvice tomu lvovi, který přinese nejvíc kořisti, a ne tomu, který se nechá sám sežrat! Žádná žena si neřekne: ten je skvělý, na tom je vidět, že bude mít celý život holý zadek, paráda, udělá mi dítě, nebudeme mít co žrát! Pamatujte, chlapci: muž může být starý, tlustý, zpocený a úplný vůl, ale pokud dokáže ženu zabezpečit, je jeho! Protože finanční zajištění je pro ženu atraktivní, něco jako pro nás pevný čtyřky. Holky to prostě mají jinak, a proto se nezlobte ani na ty největší vyžírky, protože by jednaly proti své přirozenosti! No...a láska? Tu s penězi nemíchejte, ta přichází až po několika letech soužití, po vyprchání erotického okouzlení, po společně prožitých průserech a radostech a může kvést v osamělé chaloupce i v rezidenci v Malibu, pokud ji sdílejí lidé, kteří do tohoto prostředí oba patří. Takže tak.

john*

Je mi Vás všech líto co se tady všichni ujišťujete, že život bez lásky, ale s penězi je normální. Nemůžete to přirovnávat ke lvovi nebo k přirodě. My jsme mnohem složitější než lev ba i člověk před 10000 lety. Láska se nedá popsat mutíte ji prožit a jen málokdo ji pozná. Neubránite se jí prostě to není možné. radší chudší člověk s láskou než bohatý a bez lásky. když se budete dívat kolem sebe uvidíte kdo je ve skutečnosti štastní. Jsou to vždy jen obyčejní zamilovaní lídé. A všichni kdo žijou nějak jinak, žijou jen ve stinu života(nevysmívám se je to jen holy fakt). Tak si kamarádi přiznejte, že vy všichni prostě nežijete jen se snažíte obkecat pi.ovina.a , že to je jinak, ale není a nikdy nebude opakuji nikdy.(uznávám že určitému procento lidi to vadit nebude, ale zbytek se jen schovává za ně). Hodně štestí všem co hledají mají na to jak sílu tak finance (hlavně se nestaňte nikdy dospělými, dospěli jsiu k hovnu uchovejte v sobě to dítě, které každý má jen ono se umí zamilovat)

martina30*
hodnocení

0x

Láska bude pár let a pomalu pomine,ale rodinu z něčeho musíme uživit.

Moc by mě zajímalo, kolik má BERENIKA let,že se ptá na takovou "věc"? Řekl bych, 14?*nevi*

To se člověk tady někdy *haha*!

" A jinak musí být "nádherný" pocit když máte, X miliónů na účtě, někde na ostově vilu, 10 luxusních vozů atd. ... a partner/partnerka se kurví s někým cizým!

martina30*

Tak pokud má 14 tak hold je chytrá a už se ptá do budoucnosti*palec*a s tím černě vytištěním souhlasím*zed*

Otázka je, co je myšleno tím mít peníze, jaká částka. Já to vidím tak, že když chlap nedokáže vydělat peníze nanormální živobytí (jídlo, nájem, oblečení, občas nějaká dovolená), je považván za neschopného, nebo líného a stává se neatraktivním a tudíž se většinou do něj nikdo nezamiluje.

Bereniko!

za peníze si můžeš koupit téměř cokoliv, třeba i "kamarády"

pokud je budeš dobře a stále platit, bude ti s něma pouze hezky a možná do určité doby i šťastná, můžeš se na ně snad i spolehnout, že tě nenechají ve štychu *nevi*! Ale láska tam určitě od nich směrem k tobě nebude!

Ale co pak, když se stane, že peníze náhodou nebudeš mít,že je nebudeš moci platit "kamarády"? Myslíš, že ti pomůžou ve špatných chvílích? Tak na to zapomeň!

A zůstaneš sama! Bez peněz, bez opravdových přátel! Prostě sama!

A vo tom to je!

itecka*
hodnocení

0x

Otázky tohoto charakteru mě opravdu "dostávají". Moc by mě zajímalo, jak tuhle diskuzi vyhodnotíš, sečteš hlasy a podle toho se zařídíš? *nevi**zed*

lomaks*
hodnocení

0x

No, nedostatek peněz vyvolá nejspíš vzájemný neshody a láska dostane na frak. Ať si říká kdo chce co chce, i tý nejskromnější ženský živoření vadí. Nejlepší je zlatá střední cesta, nic se nesmí přehánět. Takže důležitý je obojí.

lm®

Láska bez peněz = nádhera -na chvíli*srdce*

Peníze bez lásky = snažší život bez bez pocitu štěstí.;).

Máte-li na to žaludek a nervy,poohlídněte se na některou z celebrit :najdou si bohatého partnera, který je finančně zajistí a tu lásku hledají v cizí náruči.Každý je svého štěstí strůjce.

my*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]