Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu začít podnikat?

Od: martinkah odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,bydlíme hned vedle školy a přítel má již dlouho sen,otevřít si zde malý kiosek na prodej různých dobrot,pečiva,nápojů a "vyrábět" např. párek v rohlíku,hamburgery,atd. Já mu to stále rozmlouvám,nemáme kvůli hypotéce moc peněz na počáteční investici,ale to prý by byla jeho starost. Zajímalo by mě proto,jaká povolení by musel mít a jak by to bylo s udělením živnostenského listu,daněmi,atd. Já jsem vyučená v oboru kuchařka-servírka,takže by to asi bylo na mě,ale oba bychom nadále pracovali a v kiosku by byla tchýně - důchodkyně.Takže sociální a zdravotní by za nás dále platili zaměstnavatelé.Mě se do toho moc nechce,nerada riskuju,tak proto se zkouším ptát nejdříve tady vás,než půjdu někam na úřady.Moc děkuji Martina

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinkah
hodnocení

Nevím proč,ale můj dotaz se dostal do rubriky cestování,i když je jasné,že měl být v rubrice podnikání.Omlouvám se.

No,až si to zařídíte,tak stejně budete cestovat do velkoskladů,takže umístění otázky je možná v pořádku :).

Asi by bylo dobré zeptat se nejdříve na hygieně,jaké mají podmínky pro provoz rychlého občerstvení.Je možné,že Váš přítel má ideu,že bude smažit a prodávat hamburgery v nějaké buňce.Aby nebyl překvapen nároky hygieny.Ze zkušeností kamaráda,který čepoval pivo v unimo buňce a toužil po tom,že tam bude dělat smažené sýry apod.vím,že po návštěvě hygieny ho to rychle přešlo.Resp.on to provozoval a oni na to přišli a ihned zatrhli.

buss
hodnocení

0x

Asi si myslí, že ho škola uživí.
S hygienou, třeba si přečíst jejich požadavky, jsou přece pojízdné prodejny, přívěsy, kde se takové věci připravují (a vy zřejmě jen prodávat), takže je to možné (lze si půjčit, pronajmout). Jistě, výhodou je, že jste kuchařka, takže znalosti jsou.
A co tak dohodnout nějaké svačinky na objednávku? A kolik jiných lidí projde v místě za prodejní dobu?
Jak budete podnikat a odvody za vás budou hradit zaměstnavatelé?

martinkah
hodnocení

No,my se kvůli tomu ted dost dohadujeme,protože on o tom nic neví a myslí si,že bude hned vydělávat majlant. Kolem školy chodí mimo dětí jen důchodci pro obědy,jsme na konci slepé ulice,takže jinak nikdo.Myslela jsem si,že pokud jsem zaměstnaná,platí za mě soc. a zdrav. pojištění zaměstnavatel a já z podnikání odvádím jen daně.Nebo bych to pojistění musela platit také,takže vlasně 2x?

Jinak jeho představa byla opravdu nějaká bunka vedle baráku :) Stále mu počítám,kolik dětí by u něj muselo denně utratit kolik peněz,aby něco vydělal,ale on si pořád myslí svou. Ach jo... Jdu kouknout na stránky o higienických podmínkách a to ho snad přesvědčí.

georges*
hodnocení

0x

Doporučil bych Vašemu příteli, aby si podrobně přečetl - či spíš důkladně prostudoval - vyhlášku 347/2002. Vyšlo ve Sbírce zákonů - částka 126 dne 6. 8. 2002. Dále by mohla zajímat vyhláška 38 (částka 13/2001).

aplikace.mvcr.cz/...

aplikace.mvcr.cz/...

No a plno dalších, toto se týká pouze hygienických požadavků.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]