Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jazyk pálí, zarudnutí v oblasti patra

Od: avola odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

mám takový dotaz. V pátek mně začala pálet špička jazyka. Teď mám jazyk potažený bílým povlakem a mám na něm červené tečky, které pálí (jsou to zřejmě zvětšené chuťové folikuly). Mám také na horním patře, konkrétně přechod mezi měkkým a trvdým patrem červené flíčky, které bolí a pálí a také červený přívěsek mezi mandlemi. Myslím, že to angína není, neboť nejsou postiženy mandle a spála také ne, protože horečku nemám (mám 37, 1 °C) a vyrážku také ne. Možná to jsou afty, ale nevím, neboť jsem je nikdy neměla. Nevíte, co by to mohlo být, případně nějakou léčbu. Díky moc všem.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jazyk pálí při kandidoze nebo nedostatku železa v těle.

dafina*
hodnocení

0x

Osobne bych to videla na slintavku - udela se to z mleka...doktor na to da,takovy fialovy hnus,kterym se to maze...az to uschne,zmizi to...

doplněno 13.02.11 14:43:

ale nelibat se s nekym,je to silne nakazlive - bez legrace...

marenka*

Slintavku mají prasata, miminka mají z mléka moučnivku. Fialový hnus se jmenuje Gentiánová Violeť. *bzum*

avola
hodnocení

Díky moc za rady již se to upravilo do normálu. Zřejmě to byly buď afty nebo kvasinková infekce. Jinak pro ty, kteří mají obdobný problém doporučuji pít šalvěj, pomáhá to.

kt8d5*
hodnocení

0x

Se šalvějí opatrně, zejména šalvěj přeslenitá (tzv. Babské ucho) je nebezpečná - už nebudete moci beztrestně skákat z okna *smich*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]