Nejste přihlášen/a.
Četl jsem na internetu že existují injekce pro lidi co mají artrozu. Je mi 57 let a bolí mne kolena a nohy . Udajně cena jedné injekce je 2000kč stím že polovinu hradí pojištovna. Máte zkušenosti s injekcemi jsou učinné? Děkuji.
Když jsem byla na transfusní stanici uložit si krev pro aututoinfuzi, v čekárně bylo hodně lidí. Všichni byli o berlích. Vysokých i franckách a povídali si. Líčili, co všechno oni sami nebo na doporučení lékaře podnikli. Tablety, potravinové doplňky, injekce do žíly i přímo do kloubů. Od revmatologů i ortopédů. A prd prd, slavný soude. Všichni se shodli na tom, že naletěli reklamám a také doktorům, zaplatili velké peníze úplně zbytečně. Nepomohla ani svěcená voda. A to byli lidé, kteří o holích chodili několik let. Ve špitále, na rehabilitacích, v lázních, tam všude jsem slyšela totéž. Já jediná jsem byla bez hole. A to jen proto, že jsem trefila na úplně nejvíc skvělého doktora, který mi kloub vyměnil. Dceřin tchán se diví sám sobě, proč na výměnu kolene nešel mnohem dříve, proč se takhle trápil a také svou peněženku, tak dlouho. Už je objednaný na druhé koleno.
Nehledě na to, že špatnou chůzí, kdy uhýbáte bolesti si zlikvidujete záda a páteř a to se pak těžko napravuje. Neváhejte a najděte si dobrého ortopeda! Nevěřte na žádné zázračné injekce! Je to jen o zisku pro výrobce!
stireček, na jak dlouho to pomůže? Do zápěstí také dostávám nějaké injekce, které mi pomáhají a teď jsem se dozvěděla, že jsou to čisté kortikoidy. Zápěstí vyměnit nejde.
V pátek mi ortoped tyto injekce - chondroprotektiva - doporučoval,ano jedna injekce do 1 kolene 2000,- Kč, pojišťovna hradí polovinu, takže 1000 Kč. Doktor mi říkal, že to vydrží cca rok i déle, je to individuální, podle postižení. Jedná se o gel, který "obalí" nemocný kloub, takže při pohybu nedochází v kloubu ke tření, a tudiž nebolí. Existují i levnější za 1600 Kč (asi od jiné firmy) - ale ty se aplikují na třikrát, což je otrava, a taková cenová úspora to zase není. Pokud by mi to prý nepomohlo, pak je na řadě artroskopie, kdy se do kolené "podívají" a odstraní odrolenou chrupavku atd. , no a nakonec je výměna kloubu.
Jemi o pár let míň, než tobě - a taky mne bolí kolena (a kyčle a ramena a zápěstí...) - pomáhá mi kolagen - dlabu chrupavky, kůže, tlačenku, aspik - na cokoli ´natrefím´... No - možná nepomáhá a jen si to namlouvám, ale - od doby, kdy mi tuhle ´kůru´ jeden ortoped poradil, mám obtíže menší (a to výrazně), než dříve...
Navíc mi to chutná...
Dobrý den, jsem stejně stará, mám zhruba stejné potíže. Ortoped mi už 3 x aplikoval do kolene injekci /brrrrr/ na zlepšení. Neplatila jsem nic, pouze pokaždé 16 korun za aplikaci. Zlepšilo se to, asi 14 dní mě koleno vůbec nebolelo. Pak to začalo znovu. Proto mě čeká v únoru tzv. "malá operace" - při vědoní a 1 až 2 dny v nemocnici. Uvidíme, co to přinese.
Jak říká Mowla, ten kolagen je dobrý. I já ráda zbaštím sulc, tlačenku... Pomoci to sice částečně může, ale pokud je už koleno "v troubě" /jak říkal pan Neumann v Dařbujánovi/, nepomůže ani metrák kůžiček a sulců. Jaga.
Limoško, když já nevím. Mám kamarádku, která ač původně kuchařka, je chytřejší než doktor Sova. O všem ví, co dělají a jak, jak dlouho to trvá...Nevím, co je lepší. Zda vědět předem dopodrobna, nebo se na to vykašlat a počkat si, co bude a nenervovat se předem.
Já jsem pravý opak. Než se zabývat nemocemi, chorobami, úrazy a zdravotními problémy, nechávám tomu volný průběh. A pak jsem občas překvapena, nutno říct, že většinou nepříjemně.
Tak vážně nevím. Ortopéd mi řekl, že se jedná o tzv. Malou operaci, při které je pacient při vědomí, jenom to koleno mi nějak umrtví. Pobyt v nenmocnici je prý jeden den, ale jelikož jsem diabetik, řekl mi, že to budou asi 2 dny. Jedná se prý o zlomenou chrupavku. Jak k tomu mělo dojít, je mi záhadou. Úraz jsem neměla.
Raději bych nějaké příjemnější zážitky, ale co nadělám. Až to zvládnu /jako že ano/, napíši o tom víc. Teď vážně nic nevím.
Držte mi palce. 24. ledna se dozvím termín! Jejejejejééééé
No myslím že to "malé" umrtvení je lumbálka do páteře. To pak zmrtví celý spodek.
Mně dělali meniskus (laparoskopie) v celkové anestézii.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.