Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak poslat malého hlodavce

Od: brunecova® odpovědí: 4 změna:

Nevíte někdo, jak si mohu nechat poslat malého hlodavce? Pošta nepřijímá obratlovce, tak tam asi neuspěji. Dá se poslat vlakem? Je i nějaký jiný způsob přepravy? Zásilka bude z druhého konce republiky. Děkuji za odpovědi.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dá se poslat vlakem, ale ty podmínky jsou příšerné. Ostatně, tady to je:

http://goo.gl/jkFMA

hodnocení

Děkuji za odkaz. Podmínky jsou hrozné a dlouhý termín.

roboot*
hodnocení

2x

Já mám dojem, že už to ale právě ČD zrušili - možnost posílat živá zvířata. Nedávno o tom i byla reportáž v Tv.

Výňatek z OP drah.

Jako kurýrní zásilku nelze přepravit:

• Předměty, jejichž přeprava není povolena Vyhl. MDS 175/2000 Sb. o přepravním řádu pro veřejnou drážní a silniční osobní dopravu a Smluvními přepravními podmínkami Českých drah pro veřejnou osobní dopravu (finanční hotovost, osobní doklady, zbraně, živá zvířata, nebezpečné látky a předměty, které svými vlastnostmi mohou způsobit poškození vozu, železničních zařízení nebo jiného zboží, anebo újmu na zdraví lidí)

chlupatependolino*
hodnocení

0x

ahoj,

já jsem si nechala před dvěma lety poslat dvě činčily z druhého konce republiky. Hned, jak dorazily, jela jsem si je vyzvednout, doma už jsem měla pro ně všechno připravené, tak jenom po chvíli váhání vylezly z krabice do klece a za hodinu už jedly a zkoumaly nový domov. Je to pro zvířátko určitě stres, ale jejich cestování vlakem mě přišlo nejlevněji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]