Nejste přihlášen/a.
Dobry den...
Chci se zeptat, muze z toho neco mit kdyz davas alkohol nezletilym detem?(pod 18)..pokud vim tak je jen prodej alkoholu protizakony, ale treba nabidnuti neni ne? ...
Dale se chci zeptat, pokud se s kamaradama domluvime pres facebook a sejdeme se treba na nejakem poli, nebo nejakem verejnem miste, muzou nas policiste odehnat? minule mluvili neco o verejnem schromazdovani nedovolenem ci co, ale byli jsme na male skupinky a dal od sebe tak jakepak schromazdovani xD... a muzu tam treba byt a ze sem tu sam za sebe a nemam s ostatnima nic spolecneho?(teda s vetsinou )...
a dale , muzu pit alkohol treba kdyz jdu po ulici atd? (uz mi je 19)
Nechci být na tebe, novejchytrej, protivná, nechci kázat a mentorovat, ale nedá mi to. Drž se od alkoholu a podivných kamarádů dál! Píšu ti to proto, že mám strašné zkušenosti s alkoholiky, kteří si za mlada také říkali, že o nic nejde, že to mají pod kontrolou a že ti kámoši jsou bezva. Byli s nimi proto, že nechtěli být sami, chtěli někam patřit. A pomalu a úplně nenápadně si do hlavy naprogramovali alkohol. Nikdy se toho nezbavili! Zanechali na své cestě životem nešťastné rodiče, sourozence, několik žen a několik dětí. Stále tvrdili, že vždycky mohou přestat pít. Ani jeden nepřestal. Stali se otroky alkoholu. A já neznám nikoho, vůbec nikoho, kdo přestal pít. Je to stejně návyková látka jako cigarety, drogy.
Než se naděješ, budeš v tom lítat. Bez práce, bez dívky, bez rodiny. Možná s kámoši a určitě s láhví. Alkoholu se boj více, než rakoviny. Nepusť si ho do hlavy!
Omlouvám se ti, že ti tykám, ale tak nějak mi to nejde jinak. Najdi si jiný smysl života, jinou společnost, než kámoše s flaškou. Podle toho jak píšeš, jsi chytrý kluk a tohle nemáš zapotřebí. Věř mi!
co takhle se kouknout do vyhlášky a hlavně přílohy, kde je rozepsáno, kde nesmíš na veřejnosti pít...
ostrava.cz/...
Statutární město Ostrava
Obecně závazná vyhláška
č. 2/2009,
o zákazu konzumace alkoholických nápojů na veřejném prostranství
Předmětem této vyhlášky je v rámci zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku na území města Ostravy vymezit veřejná prostranství, na kterých je zakázáno konzumovat alkoholické nápoje a tím vytvořit opatření směřující k ochraně veřejného pořádku, bezpečnosti a dobrých mravů, zejména mravní výchovy dětí a mládeže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.