Prosím vás o radu. Brzy mi přijde na účet 400000 korun. Zatím je k ničemu nepotřebuji, ale chtěl bych, aby se hodně rozmnožily. Poraďte prosím neznalému. Nikdy jsem tolik peněz dohromady neměl, tak mě ani nenapadlo uvažovat a hledat, co s nimi, aby jich bylo víc. Díky a dobrý večer.
no, pokud jste nezapomnel 2 nuly, tak si individualni podminky s zadnou bankou nedomluvite 400tis neni malo, ale ani moc. Pokud byste chtel jistotu tak ING oranzove konto nabizi 3%, coz nepokryje ani inflaci. To je snad nejvice uroceny BU.
Pak zbyvaji investice. Nejvice bezpecne mi prijdou podilove fondy pres banky, ale mam pocit, ze pri zachovani navratnosti investice (ano, skutecne muzete za rok mit mene nez na zacatku) se nedostanete pres 5% uroku (?). Ale to uz jsou terminovane vklady.
At to sectu jak chci, tak kazdy rok prodelate nebo max pokryjete inflaci.
takze jedine investice do realit..., ale na to je to malo penez
Dobré je udržovat si portfolio a tím snížit riziko. Tzn. investovat do několika různých věcí. Asi bych začal stavebním spořením, pokračoval bych přez penzijní fond, životní pojištění...
nezapomen, ze ty penize jsou pak mrtve (vyjma stevebniho sporeni) a nekolik desitek let si na ne nesahnes... to si moc lidi nemuze dovolit (investovat do toho vysokou castku a nechat to tam az na stari)
Nene, samozžejmě, to penzijní pojištění jsem myslel jenom jako takový doplněk, pokud ti je cca 20, tak dávat tam víc, než 200,- Kč měsíce je nesmysl. U Kooperativy je životní pojištění, že si tam určíš, kolik dáš na fondy a na jak rizikové. Můžeš sii vybírat kdykoliv potřebuješ. Docela si to známí pochvalují, tak si zkus o tom něco nastudovat.
penzijni fond pro mladeho člověka není nesmysl. mě je 30 let a mám penzijní fond na 1500,- urok za lonský rok 4,5% . když vezmu inflaci za lonský rok 2,8% tak jsem vyrazne nad a to jsem nezapocital příspěvky a daň. ůlevy. navíc můžu penize i vlozit mimořádněš a ty pak taky vybrat. S tim investicnim zivotnim pojistěnim bych byl opatrnej..
Souhlasím s odpovědí, že peníze se mají rozložit. Můžete je rozložit na ,, mrtvé,, a ty s kterými se dá průběžně manipulovat a zhodnocení je tam také slušné. Maslím tím, část investovat do investičních fondů - pokud potřebuješ peníze, do 3 dnů je máš zpět, výnos se nedaní! Musíte počítat s tím, že výnos na krátkou dobu není nadstandardní, ale je větší než na produktech banky ( např. termínovaných vkladech).Do penzijních fondů - jsou na dlouho, investuj jen takovou částku, kterou můžeš postrádat, můžeš začít na 30.000,-, máš předplaceno 5 let a z každé 500,- Kč, máš 150,- k tomu, to Vám nic jiného nevydělá.
Podle mě, je nejlepší dát investici do nemovitostí. Najít si a koupit v levnějším kraji garsonku, dá se i do 400 000 Kč a tu pronajímat. Za dva roky vzroste cena bytu rozhodně o víc než pár tisíc jako ve stavebním spoření nebo nějakém jiném investičním produktu. Dělám to také tak a nestěžuji si.
Já rozhodně doporučuji diverzifikaci. Část peněz bych Ti doporučila investovat s 8 až 10 procentním výnosem. Peníze jsou uvolněny do 12 dnů a jsou pojištěny.
Co je to za pitomost? Není žádné pravidlo, že jsou pojištěné investice podle úrokové míry. Záleží na tom, jakou formou je investuješ. Stejně tak i to tvoje "uvolnění" s tím nemá nic společného.
Dobrý den. Hlavně nedávejte peníze do žádných ing kont. V dnešní době máme banky které platí 3,5% ročně za to že jim pujčíte své peníze. Pokud chcete mít 100% jistotu navrácení penez + zisk, doporučuji zvolit garantované investiční fondy. Ale ne ty naše
No to já mám 3,5% v bance taky. Krom toho mám vše zdarma. Vybrat penize muzu kdekoliv. V jakémkoliv bankomatu. Proste ING konto je podvod. Protoze firma ING má na investovaných penězích cca 9% ročně. Oj, jaká laskává je tato firma
To me teda vadí. Kdyz jim pujcim svoje penize, tak za to chci podíl minimálně 85%. Protože peníze dávám já. Jeste ze jinde ve světe lidi uvažují lépe A vubec, kdyz dam svoje penize, tak chci mit aspon 10% ročně zisk. Garantovaný. Já ho mám. A říkat že mi stačí 3,5% ročně nebudu. Protože to není normální.
Nesmíte investovat do výkoných ekonomik ale do podhodnocených. Jinak je spousta garantovaných fondů které mají zisk 13% ročně. Brazilie, Rusko, Indie, Čina... Investovat do infrastruktury. U firem které znají tamní prostředí. A máte 50% ročně. I za loňský rok. Jinak to bylo i 150% ročně.
No, ale když tohle někomu jako jsem já napíšeš, tak vůbec neví, oč se jedná To se nakupují akcie či co někde v Praze těchto firem? Přeci je třeba mít uzavřenou nějakou smlouvu a to se mi nechce věřit, že by jen tak někdo investoval a komunikovat s třeba čínanama
Zalozil bych si firmu. Sledujete vubec okoli? Co kdo dela? Kdo ma kolik zamestnencu? Kdo prosperuje i BEZ zamestnancu? Klidne nekdo, kdo bydli dal od vas, aby jste nedelali konkurenci sousedovi. Hlavne sledovat, JAK to dela.
Koženy daval jenom slovni garance Kdežto největší financni ustav na svete je rekl bych lepsi zaruka Predpokladam ze mate uspory ve sporce nebo komerčce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.