Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Musím založit s.r.o, když chci spolumajitele?

Od: macik* odpovědí: 8 změna:

kolik lidí musí být,abych mohla založit společnost s.r.o?nebo je to podle výdělku?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

2x

No třeba tichý společník

burinka
hodnocení

0x

Abyste mohla založit s.r.o. je nezbytný jeden člověk - jediný společník.

macik*
hodnocení

založila jsem autobusovou dopravu.Mám bratra,který zařizuje a shání práci pro dopravu(má smlouvu s cestovní kanceláři-tudíž můžu dělat zájezdy),ale chce,abych ho napsala jako spolumajitele,protože nemá podložené že něco ve firmě znamená a že s ním odmítají cokoli vyřizovat.

Musím,když s ním sepíšu smlouvu o nějakém společníkovi pro tohle zařizování vyřizovat s.r.o?, a tudíž předělávat celé jméno autobusové dopravy?Nebo stačí pouze nějaká domluva mezi náma formou sepsání u právníka o spolumajiteli(nebo splečníkovi)?

PS:jde mě o to,že nechci mít lítání a zařizovat s.r.o

Moc děkuji

aaaaaaaaaaaaaaaaa

jak jsem psal, bez lírání jsou tu RM.

K vyřizování, nevím co, kde atd, ale co takhle prachvobyčejnská plná moc, proč hned nějaké podíly ve firmě či co.

macik*
hodnocení

no pravdou je,že vlastním bus dopravu,ale on vše zařizuje např.sehnal všechny školky,školy...atd na rozvoz plavání,dovolené do chorvatska,...apod.

Dokonce když potřebuji,tak u mě jezdí zadarmo,abychom koupili nový autobus na ježdění do ciziny a mohla to co nejdřív splatit.

Ale nějak nemám teda chut ho uvádět jako spolumajitele,jelikož bych ráda,aby to byla jen moje doprava.Ale bohužel,bez něho se taky neobejdu,protože nemám cestovní ruch a tudíž nemůžu pořádat vlastní zájezdy a neumím shánět práci jako on.V tom se přiznám,jsem bezradná a pokud o něj přijdu,sníží se mě příjem o víc jak polovinu.

PS:jde mu o to,že vlastně má v mojí dopravě svoje peníze a kdyby se mě něco stalo,nebude mít vůbec nic.Proto chce mít něco podobného jako spolumajitele,nebo tak něco.

burinka

Můžete klidně bratra zaměstnat - je jedno jestli budete podnikat jako OSVČ nebo třeba jako právnická osoba. Dáte mu vytisknout vizitky s funkcí obchodní ředitel a pro důležitá jednání jej vybavíte plnou mocí.

aaaaaaaaaaaaaaaaa
hodnocení

0x

cítím v tom takový rozpor, jako že spolumajitele, ale zároveň nejsou lidi, no možná jen dojem. Na podíl nemusí být jen sro, jsou i jiné formy, fakt je, že sro je vypečenější formou v určitých ohledech.

Nutný je vklad. Lze koupit i hotovu, ready made.

macik*
hodnocení

omylem jsem napsala celou skutečnost do odpovědi co se týkalo s.r.o

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]