0x
Dobrý den, já bohužel nemám dobré zkušenosti po půl roce špinění mi byla vyndána, ale pár mých známých jí má a je velmi spokojena. Takže já bohužel spadám mezi ty které jí nesnesou.A peníze bohužel nevrátí, ale to mi bylo řečeno až po vyndání. Zdravím a přeji jen dobré zkušenosti.
Tak mirenu mám zavedenou,ale zatím nic moc.Jak mi skončily menzes tak opět začaly po 4 dnech a krvácím do teď.a měla jsem bolesti v podbříšku-děloha pracovala na plné obrátky.Volala jsem svému doktorovi a říkal,že to první měsíc může dělat ať vyčkám,ale pokud budu mít zvýš. teplotu nebo bolesti velké tak mám dojít.A tož tak.Stále vyčkávám a stále nosím vložku-což mě už nebaví.Pokud to bude trvat nadále a nedá se to do pořádku po 3 měsích tak si ji nechám vytáhnout a nasadím prášky.
měla sem stejné problemy jak vy a mirenu serm měla zavedenou cca7tydnu.Dnes sem si jí nechala vyndat a hned se mi ulevilo od bolesti.nevím kde se mam domahat penez.doktor říkal že se mam o to postarat sama a já nevím co a jak že on ma moc práce.poradte mi prosím
zdravím Vás,nechápu co to máte za doktora!tomu říkám ochota.Můj PAN doktor mi řekl,že jak bude problém,že zavoláme doktorovi od té firmy ,který mi to vytáhne!že to nebude vytahovat on,aby doktor od firmy,která to dodává na trh sám zhodnotil situaci.Nevím tedy jak to bude u Vás když už Vám to doktor vytáhl.Ale jak půjdu na kontrolu tak se mého dr.zeptám co by Vám poradil.Já stále krvácím a špiním atd.hihi no zvesela už-co už ,že?!Vyčkám a uvidím,ale kamarádka co ji má mi říkala,že to samé měla ten první měsíc po zavedení.Jinak bych Vám poradila zkuste se zkontaktovat nějak z firmou co mirenu sem do čr dodává a poptejte se.zdravím Andrea
budete moc hodná.Ja už sem par znamych taky obvolala tak snad někdo poradí.Vždyt v karte to mam napsané co a jak.Na ultrazvuku se zdalo vše normalní a až mi Mirenu doktor vyndal tak řekl že sem otevřená.Ja už sem rada že bolesti ustavají a zítra jdu na sterilizaci.No nic jiného my nezbyva.Ze zdrav. důvodu nesmím žadnou antikoncepci a mirena byla jako poslední pokus a zklamala.Kdybych vědela že to bude taka otrava stěma penězma tak si to ani nedám protože tam podle mně byla mala šance že to bude v pohodě ale dala sem na doktora.Poslední dobou je nějakej divnej.Vždy byl ochotny ale dnes mi pripadá že je to jen o penězích.Jde mi o princip a za ty peníze můžu mít něco moje děti ne je nechavat doktorum.Když mi zavaděli Mirenu tak sem za zavadění platila 600kč a pak sem na kontrole nahlídla do své karty a měla sem tam účet od nemocnice na 300kč podepsaný a ja sem nic takoveho nepodepsala a od sestry sem dostala napsany rukou na 600kč.nechala sem to tak,říkala sem si že se nebudu hadat ale těd to je už moc peněz.Budu to skoušet a pak dam vědet co a jak.Držím vam palečky at vám to dobře dopadne a at vas to nebolí.Mne se ulevilo dnes už nemam bolesti nekrvácím a ani tlaky v podbříšku nemam.Inka
teda jak to tak čtu tak jste si to pěkně užila!Já měla bolesti jen ze začátku,teď už vůbec néé,akorát pořád krvácím.A jsem v šoku,že po Vás doktor chtěl abyste to tam zaplatila -těch 600kč-panebože co to má znamenat?!Doktor je blázen či co,já se ptala mého co mám platit a řekl mi nic-to platí pojiš´tovna!takže jsem dala 5200kč za mirenu a toť vše.Váš pan doktor si pěkně vydělává Vám řeknu!Jinak taky Vás budu informovat jak pokračuji dál a jak budu mluvit s mým doktorem tak Vám dám hned vědět.Ale víte co,v dnešní době máte na výběr -můžete doktora změnit,ikdyž vím,že zvyk je železná košile a možná taky záleží na kraji kde bydlíte(já jsem ze zlínska) nebo já fakt nevím - u jednoho doktora platíte u druhého néé-to prostě nechápu.Tento pan doktor je můj 3 gynekolog a je super-jsem moc spokojená,dokonce jsem ho chytla i na službě ve špitále když jsem rodila druhou dcerku a u porodu byl skvělej ba dokonce mě perfekt zašil,že jsem ještě týž den normálně seděla.U první dcerky jsem chodila jak kačena snad celý týden hihi.tak zatím pá a držím pěstičky.
Ja sem z Břeclavska.to víte že mame tady taky spoustu doktorů.Ja se informuji ješte po znamych jestli mi zjistí co a jak a uvažuji o změně doktora ale ted to chci nechat tak jak to dopadne s tou Mirenou a skusím když tak přejít pak k jinemu lekaři síce budu dojíždět protože u nas je jenom jeden ale děcka budou větší tak pak to půjde.Malej už je půl roku a druhé 2roky tak už budu moc snima cestovat.Kdybych neměla tak velké bolesti tak bych si jí nechala díl ale měla sem pocit že jdu rodit tak to bolelo a nezabírali ani analgetika na bolest.držím palečky a jak se vrátím v sobotu z nemocnice tak se ozvu možna tam něco zjistím ale oni sdrží spolu tak nevím
No dnes jsem mluvila s kamarádkou a ta mi říkala,že její doktor má na dveřích napsáno,že za zavedení Mireny účtuje 600Kč.Ale taky nechápe jak to,že jeden účtuje a druhý ne.Asi je to na každém jak si to sám zařídí.Tak se opatrujte a pak písněte
Zdravím.tak dnes mně pustili z nemocnice.Už mam po sterilce a je to štestí že sem na ni šla alespon mně prohlídlo víc doktoru.V pondělí po vytažení sem se cítila fajn i v uterý to ušlo. večer sem začala trošku krvácet ale ve středu od rana jak když pustíš kohoutek z vodou.šla sem do nemocnice a tam mně řekli že mne před sterilkou jěšte musí vyčistit a pak mně to udělají.vzali mi vzorky a poslali do laboratoře jestli nemám vevnitř zánět tak v utery si mam zavolat.No jak mne vyčistili už jenom špiním ale ta mirena mi dala zabrat štěstí žeuž nic takového řešit nebudu.No stěma penězma to nevidím slavně klidně bych za to dala krk že si je ten můj doktor zašije ale nevzdam to.ve středu za nim zaběhnu
mne to bylo taky řečeno ale mame narok na vrácení jenom aby nam někdo řekl kdo je vrací a na koho se obratit
Dobrý den,mám zavedené tělísko,od zavedení jsem dostala 2 menstruaci a ted mám bolesti a cítím píchání.Je to v pořádku nebo se mi to nějak hnulo?
dobrý den,tak to Vám moc neporadím,spíše by bylo lepší informovat svého gynekologa.Já mám tělísko měsíc a stále krvácím,čekám kdy to konečně přestane.Jinak taky navštívím svého lékaře.Ale co znám kamarádky a mají to tělísko tak říkají,že to může trvat i déle než se to pořádně usadí.Je pravda,že píchání a bolesti nemusí být zrovna od tělíska ,že můžete mít třeba cystu-tu jsem taky měla a vím jak dovede pozlobit.Přeji Vám ať vše brzy vyřešíte ke spokojenosti.
Chtěla jsem se zeptat, zda používáte při zavedené Mireně tampony, jsem na ně zvyklá a vložky nenenene... Děkuji za odpověď
Tampony nepoužívám.Taky jsem na ně byla zvyklá,ale můj pan doktor řekl ať je nepoužívám,že se může stát ,že si mirenu mohu vytáhnout sama.Takže bohužel při mireně to nedoporučují,nevím teda jak s tím mají zkušenosti ostatní ženy.uvidíme třeba se na toto téma někdo ozve a řekne nám svůj názor.Já se teda bojím tampon teď zavést.
Taky jse před mirenou pužíval tampony, ale teď bych měla strach, začala jsem používat menstruační kalíšek, je výborný na běžný den, ale i na sport a plavání.
No myslím si že aby se hnulo muselo by být špatně zavedené a byla jste na kontrolním ultrazvuku po zavedení?Zajděte si radši k lékaři ale doufám že je lepší jak ten můj a pozná že je něco v nepořádku aby vám to tělísko nenadělalo takovou neplechu jak mně.Chtěl my ho za každou cenu nechat.Mně taky píchalo v podbříšku a krvácela sem ale až v nemocnici my řekli že to není menzes ale krvácí my děloha protože jí vadilo tělísko.to už mám vyndané museli mně vyčistit a zítra príjdou podrobné vysledky.Sem nervozní.Držím palce a raději chodte co nejdřív k lekaři. držím palce
Tak sem si volala na vysledky a nedopadli dobře.Zítra jdu k doktorovi a zjistila jsem i číslo na dodavatele Mireny k nam na moravu atak se ma s ním muj gynekolog spojit.sem zvědavá jak to vyřeší.jestli mi peníze vrati.dam pak vedet.
Tak to je mi líto,že to nedopadlo dobře,ale snad se vše k dobrému obrátí.A určitě mi dejte vědět jak jste dopadla ohledně vrácení peněz.Já počkám tento týden,a pokud krvácení neustane tak pak už jdu k doktorovi,páč už se cítím unavená-určitě i anemická!tak zatím pá a držte se
To vám věřím že ste stoho krvácení unavená.Nenechavejte to ale přílíš dlouho aby se vám tam taky nevytvořil zavět.Ja sem dneska dostala antibiotoka a na zavadění globule.mam pořad bolesti ale to je z toho zanětu a špiním.Doktor mi řekl že se s tím panem doktorem co ma na starosti vše ohledně te mireny zna tak sem zvědavá jak dopadnu.řekl že to vyřeší a mam si zavolat.ale neřekl ani ano ani ne jak předtým tak budu čekat pak se ozvu a vy davejte na sebe pozor.Ani krvácet se nemá příliš dlouho měsíc a pak to má byt v pohodě!
Dobrý večer,
ráda bych se také podělila o mé zkušenosti: měla jsem Mirenu (nelekejte se) 6 a půl roku a vše bylo naprosto v pohodě. Po dohodě s mým lékařem a pod jeho dozorem jsme ji nechali dokonce i "přesluhovat" - tím rozhodně nechci jít nikomu příkladem, jen jsem prostě měla výbornou zkušenost. Stanovisko lékaře znělo: pokud se nedostaví menstruace pak je tělísko stále funkční a i poté se dá říct, že chrání minimálně mechanicky. Jedinou špatnou zkušenost jsem měla přímo při zavedení: ta bolest mě poněkud překvapila (téměř se to vyrovnalo porodním křečím). Momentálně mám doporučenou pauzu mezi zavedením (měla jsem jiné problémy, které nedovolily okamžité znovuzavedení) a musím říct, že ta pohoda, klid a jistota mi (a také mému muži) rozhodně chybí. Počáteční krvácení/špinění pominulo (bylo mi řečeno, že mohou trvat až 3 měsíce, ale tolik to nebylo) no a pak jsem si déle než 6 let užívala bezstarostně nejen sex, ale také sport bez omezení, krvácení ani špinění se pak celých 6 let vůbec neobjevilo. Bylo to prostě super, investice se vyplatila. Mrzí mě, že máte také jiné zkušenosti, trošku se obávám, že to může být způsobem zavedení, můj původné lékař již nežije, takže mám nyní také velké dilema zda do toho s tím rizikem (že se to napodruhé už tak nepovede) mám jít, či ne. Každopádně všem přeju pevné zdraví a pohodu v jakékoliv podobě. Mějte se.
Dobrý den.jsem ráda za Váš názor a zkušenost.A měla jste ze začátku problémy?Já totiž už měsíc stále krvácím no ted už je to přes měsíc.Bolesti jsem měla jen chvíli-tak pár dní.ale krvácení stále.tak vyčkávám,ale příští týden už zajdu za doktorem aby na to kuknul.
Zdravím,tak konečně je vše v pořádku!Nyní mám mít menzes a zatím pouze jemně špiním, je pravda,že jsem jeden den cítila bolesti jako když začíná menzes,ale bylo to pouze jeden den a ted nic.Ale konečně jsem měla ted skoro celý měsíc klid-snad se to dobře usadilo a už to bude o.k.Uvidíme co mi přinese další měsíc.Tak se mějte a písněte co vy
opět po čase zdravím (omlouvám se za odmlku). Jsem ráda, že už jste v pohodě, pokud Vás moje"výpověď"trošinku povzbudila - tím líp. Věřím, že teď už bude vše OK a za těch min.5let si užijete báječný bezbolestný a bezstarostný (alspoň s"tím jedním"
život. Mějte se fajn (všichni) Ještě se chci zeptat,jak jste to měla s pletí?Já teda ted sem tam trochu špiním,ale to je krásné oproti klas. menzes,ale kdyby jste mě viděla-no děs!mám pusu jako 15letá děvčica v rozpuku puberty!Celé čelo osypané beďary nos brada no prostě hrůza!ani make-up nepomáhá!Snad to nebude každý měsíc,to bych asi nevydržela ,páč takto chodit mezi lidi...každý hledí na pupínky hihihi
Čtu si všechno možné o Mireně, protože o ní uvažuji a zatím jsou odezvy tak půl napůl, a to i na zahraničních stránkách. Vždycky několik nářků a pak několik spokojených klientek. Bohužel se ovšem většinou nedozvím, kolik je těm ženám let a kolik mají dětí. Mně je 39 a mám dvě děti a o dalších neuvažuju. Taky se hodně píše, že se Mirena doporučuje v případech velmi silného menstruačního krvácení, což není můj problém. Mně vadí pilulky jen proto, že když je vysadím, začne mě bolet hlava. Jinak jsem spokojená. Můj pan dr. mi tedy doporučil buď tzv. "dlouhý cyklus", tedy že budu bát pilulky pořád a pokud budu případně krvácet, na týden vysadím, nebo Mirenu. A teď mám dilema.
Dobrý den ivíku.Je mi 29 let a Mirenu mám od 29.2.2008 a jak píšete,dlouho mi trvalo než jsem se rozhodla.Rozhodila jsem sítě i mezi kamarádkami a ty byly spokojené.Je prostě pravda to,že je to individuální a pokud to sama nevyzkoušíte tak nikdy nebudete vědět zda zrovna Vám sedne či ne.Mě stála 5200kč a za zavedení jsem neplatila nic-jak už tady některé psaly ,že platily 600kč apod.Te´d u mě proběhlo menzes,no proběhlo-mělo proběhnout,jen jsem trochu špinila a to né každý den a né celý den.Tak Vám přeji dobré rozhodování a písněte jak jste dopadla.zdravím Andrea