Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vypočítat pokutu a úroky z prodlení?

Od: david007* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den ,

chtěl bych se zeptat ,jakým způsobem mam vypočítat smluvní pokutu,když je sankce upravena takto :

V případě prodlení s vrácením koordinačního poplatků se stanovuje smluvní pokuta ve výši 1% za každý byť započatý den prodlení.

Jedná se o částku 30 tis.

Zda se úroky za další den počítají z dlužné částky + navýšení z předchozího dne, nebo jednodušeji?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

maryfuc*
hodnocení

0x

Já bych je spíše napadl za lichvu ;)) Ale jinak asi kolik dní, tolik procent krát částka a rychle zaplatit.

lady*
hodnocení

0x

Počítá se podle mě z dlužné částky, ne z částky po navýšení o předchozí smluvní pokutu, to by se vlastně počítala dvakrát. A taky mám pocit, že ta smluvní pokuta je šílená, za rok by to dělalo okolo 110000,- Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]