Nejste přihlášen/a.
Vážení přátelé, prosím Vás tímto o radu jak se mám zachovat vůči bývalému zaměstnavateli. Rozešli jsme se, dle mého názoru, v klidném duchu. Jsem řidič MKD. Výpověď jsem podal z důvodů krácení mzdy a nucení jízdy přes AETR. Problém nastal, když se bývalý zaměstnavatel dozvěděl, že jsem přestoupil ke konkurenci. Bývalý zaměstnavatel mi nevyplatil mzdu-žádnou, za měsíc prosinec. Přidal k tomu snůšku pomluv typu \okrádal mě, mám na to svědka\. Dodnes nemám žádný s potřebných dokladů při ukončení pracovního poměru. Pomluvy nabírají neskutečných rozměrů. Prosím poraďte, jak mám reagovat. Mám strach, že konfontaci "neustojím", jsem prchlivější povahy a tato neskutečná nespravedlnost mě přivádí k šílenství. Dle právníků je to tvrzení proti tvrzení. Ale JAK to ukončit?
"janek", bohužel nepomůže Vám ani Státní úřad inspekce práce, ale pokuste se informovat na OSSZ, kde odváděl Váš bývalý zaměstnavatel pojištění. Pokusil jste se kontaktovat účetní, která vedla Vašemu bývalému zaměstnavateli účetnictví? Navštivte ji osobně, ona Vám potřebné potvrzení vystaví. - stařenka
Tak jen pro upřesnění vývoje události:
Dopisuji si s bývalým zaměstnavatelem doporučenou cestou- na radu právníka. Ten ale neodpovídá. Stejná situace nezvedá telefony neodepisuje. Do dnešního dne nemám nic. Na OSSZ mi řekli, že se jich to netýká. A paní učetní je sestra majitele firmy. Takže mi nic nedala. Ale Bývalý zaměstnavatel obtelefonovává mé známé i současného zaměstnavatele a nechutným způsobem očerňuje mojí osobu. Já jsem všemu navině, neboť mu, údajně, nechci podepsat potřebné doklady.Takže pomluvy pokračují. Mzdu vymůžu soudně a přes úřad práce. Stále se zdráhám na něj vyhlásit konkursní řízení, ale asi mi nic jiného nezbude. Jen co ty pomluvy? Mám se začít též bránit stejnou mincí? A nebo ho ignorovat? Vaše zkušenosti a názory velice rád přijmu. Procestoval jsem celou Evropu, setkal jsem se s mnoha lidmi. Ale povaha tohoto člověka mě naprosto udivuje.
Děkuji všem za projevenou účast a radu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.