Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistím jméno exekutora

Od: denay* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

mám dotaz.Jakým způsobem jsou rozdělovány pohledávky exekutorům?Vždy je volen exekutor nejbližší dlužníkovu bydlišti?

nebo to záleží na rozhodnutí soudu?

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

remember
hodnocení

0x

Exekutora si vybírá oprávněný, je jen na něm, kterého si vybere.

lady*
hodnocení

0x

Ano, přesně tak, oprávněný si sám musí zvolit kteréhokoliv exekutora působícího na území ČR. Jejich seznam najdete na www.ekcr.cz. Navíc návrh na nařízení exekuce se od listopadu 2009 podává přímo exekutorovi, nikoliv soudu, jak tomu bylo před tím. Je asi lepší si vybrat toho exekutora, který to má blízko k povinnému, aby to neměl tak daleko, kdyby mu chtěl zabavit movité věci.

hodnocení

0x

Čas od času na mou adresu přijde nějaký dopis od exekutora na lidi,kteří tam bydleli přede mnou a nikdy to nebylo z okolí,právě naopak z jiných konců republiky.Ale může to být i náhoda,nevím.

lady*

Nebývá to z okolí, já jen říkám, že třeba já bych si nějakého z okolí vybrala;)

Já taky.Jen píšu,co jak to bylo u nás:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]