Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest ramene, už déle

Od: hop® odpovědí: 17 změna:

Zdravím, už téměř tři týdny válčím s bolestí ramene, nemohu přesně určit jestli bolest vychází ze svaloviny nebo z kostí či kloubů. Myslel jsem, že mám rameno "ofouklé" a proto bolí, nicméně ani po aplikaci mých domácích léčebných metod se situace nijak radikálně nemění.

Pokud bych zkusil bolest specifikovat, tak je to dost podobné bolesti, kterou jsem prožíval po nákaze boreliózou, na kterou jsem byl léčen, ovšem nevím, jestli doléčen.

Nechci zde číst rady o návštěvě lékaře! - až usoudím že je to nezbytné, sám ho vyhledám! Očekávám babské rady, které neublíží, a které mi buď pomohou, nebo mne stejně nakonec dovedou k dobrovolnému vyhledání odborníků!

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pt®
hodnocení

2x

Hope, co ti poradit, když ještě nechceš k lékaři a své léčebné metody jsi zkusil. Mně rameno taky zlobilo a zlobí. Mazala jsem si alpou, ibalginovou mastí, koňskou mastí, voltarenem. Dávala jsem si teplé šály na rameno no a nic. Nakonec jsem musela na obstřiky v rozmezí tří neděl a dostala jsem léky coxtral a až ty mi po delší době zabraly a pocítila jsem úlevu, také jsem měla rehabilitace, ale rameno už prostě zůstalo nějaké citlivé. Tak pokud jsi vyzkoušel to, co já, pak už nezbývá než jít k tomu doktorovi. přeju ti, ať se brzy dáš dohromady. Možná ještě někdo něco poradí. - stařenka

ar*
hodnocení

2x

No Hpe nedávno jsme si vyměnovali své podobné problémy s Milem vnitřní poštou, taky ohledně ramene.

Také jsem měli problémy s ramenem v mém případě jsem zpočátku myslel, že je namožené nebo ofouklé. Nesmělo vystydnout jinak bolelo jako hrom. Zkoušel jsem různé masti a obklady, nejvíce mi "pomáhala" zázvorová mast.

Nakonec to dopadlo takto

Bolest ramene, už déle

cyril*
hodnocení

1x

Bohužel to bude "babská" rada, ale od dědka. V první řadě bych změnil místo v domovské hospodě - dále od okna a blíže ke kamnům a současně se přeorientovat na vzpírání půllitrů druhou rukou, aby byla obě ramena poškozována souměrně. *pivo*

hop®
hodnocení

Tato rada je bohužel nanic, sedávám sice u okna, ale těsného plastového, průvan jde středem hospody přes mé zdravé rameno. A od té doby, co jsem "si" zde nainstaloval krbová kamna s výměníkem a několik Radiků, je zde teplo! Půllitry zdvíhám zdravou rukou už od dob, kdy jsem měl zdravé obě. Kouřím tou nemocnou rukou, vzhledem k mé univerzální sexuální orientaci popřemýšlím o kouření jiném, abych ruku nenamáhal. Každopádně děkuji za určitě dobře míněnou radu! ;)*smich*

cyril*

Za pokus to stálo a narozdíl od lékařů nezakazuji kouřit, pít ani jiné "neřesti", které doktoři zakazují hned, jak nevědí kudy jinudy! *palec*

hop®
hodnocení

Za absenci zákazů ve Vaší radě děkuji! *palec*

Naštěstí moje "osobní" obvodní doktorka si i po deseti letech (fakt, tak dlouho jsem tam nebyl) pamatuje, že tyto zákazy nerespektuji, a okamžitě reaguji velmi podrážděně. I proto si jí vážím! :)

cyril*

Lidé jsou různí. Jeden čas jsem byl nucen navštěvovat lékaře, který každému zakazoval kouření ještě dříve než zjistil proč jste tam přišel. Sám byl při vstupu do jeho ordinace zahalen v modravém kouřovém oparu z cigaret "START", které si stříhal na půl, aby tolik nevykouřil.

-Kouříte? -ne.

-Pijete? -ne.

-Hm, tak továm budu muset zakázat něco jiného. *smich*

hop®
hodnocení

PT, AR: díky za rady, něco jsem ještě vyzkoušel, ale došel jsem nakonec k tomu, že opravdu vyhledám lékaře. Moje obvodní doktorka (velmi příjemná paní) mi předepsala nějaké prášky na prozatimní úlevu a poslala mne na vyšetření - na krev kvůli podezření na návrat boreliózy a na ortopedii, protože jsem se dobrovolně přiznal, že jsem asi před třemi roky spadl z kola a k doktorům jsem nešel - přiznat jsem se v podstatě musel, jsem od té doby "trošku nesouměrný". Prášky moc nezabírají, ale uvidíme, jak dopadnou vyšetření. Ještě jednou díky a *palec*!

P.S.: po té "nehodě " jsem vypadal asi takhle:

Bolest ramene, už déle #2
hop®
hodnocení

... a po týdnu asi takhle... *smich*

Bolest ramene, už déle #3
pt®

Hope, tak to je dobře, že jste se rozhodl k návštěvě doktora/ky. A napište, jak se Vám uleví od bolesti.*mala* - stařenka

hop®
hodnocení

Milá "Stařenko", rozhodnutí bylo jednoduché, když jsem zjistil, že na to sám nestačím, nebylo o čem přemýšlet. Není to o tom, že bych lékaře neměl rád nebo se jich bál. Ale nechci je otravovat zbytečně, a hlavně je to i můj čas (netroufám si říci že ztracený!), který u nich trávím. Chvíli jsem tady měl trošku "absenci", ale napravím to, už jsem si na tu trvalou nenápadnou bolest nějak zvykl! ;) "Dokud ještě žijem, je všechno OuKej"! Humor mne ještě nepřešel (a hnedtak nepřejde), ale potom podám info o pachateli, o příčině mého bolístka. Doktorka tipuje na následky po havárii s bicyklem, já se spíš přikláním k návratu boreliózy, takže to pravděpodobně bude něco jiného. Nóó, uvidíme, kdo s koho! :)

P.S.: ... a hlavně mě díky Adminově invenarizaci příspěvků i mé chvilkové pasivitě "vyšoupli" z TOP10! *cert*A to je motivace! *zed*;)*smich*

pt®

Hopíku, absence na poradně musí stranou, když jde o zdraví. Ty fotky vypadají teda na pováženou. Je dobře, že se k tomu stavíte s humorem, ale zanedbaná věc, by se mohla ozvat v pozdějším věku a hůř by se dávala do pořádku. Takže vstříc do ordinace k sympatické p. doktorce. Ať jste brzy fit. :) - stařenka

hop®
hodnocení

Jj, už to řeším s odborníky! Ale když stejně chodím do práce, tak snad u toho počítadla chvíli vydržím - nejde o ty "body", jde hlavně o odreagování! :)

jabraka*
hodnocení

0x

Švejk odvětil: mám reuma a mažu si ho opodeldokem.Moje krční páteř by to potřebovala také,ale nevím,co to je.

JABRAKA

Opodeldok je kafrová mast, obsahuje levanduli, rozmarín, kapsaicin (to e to, čím pálí paprika), skořici a zázvor, mátu, no a samozřejmě kafr. ( opodeldok.cz/...). Já myslel, že to už neexistuje, ale strejda google mne přesvědčil o opaku. Budu muset zkusit, jestli je to lepší než voltaren.

hop®
hodnocení

Tak jak jsem slíbil, hlásím se s nejnovějšími informacemi o mém zdravotním stavu. I přesto, že hodnota těchto informací je vlastně nulová.

Vrátím se o ten měsíc (a pár dní) z5:

Obvoďačka předepsala prášky (cca 90,-Kč) a poslala mne na krev a na ortopedii (30,-Kč). Krev okamžitě, výsledky pošlou obvoďačce. Ortopedie, pan doktor toho má moc, objednání za čtrnáct dní na vyšetření. Za čtrnáct dní "vyšetření" (30,-Kč), takže triko dolů, optická kontrola a žádanka na RTG (bez objednání). A rovnou objednání na další vyšetření (slíbil jsem, že mezitím stihnu RTG a doktor bude mít fotku "bezbezbez = bez oděvu, bez kůže, bez masa - v mailu). Mezitím röentgen a minulý týden onen ortoped (30,-Kč), který podle fotky konstatoval, že jsem měl před těmi třemi roky zlomeninu klíční kosti, a po tak dlouhé době už je to na operaci, kterou mi ale nedoporučuje, nashledanou. Teď čekám, až výsledky dojdou k obvoďačce, ta si mě předvolá a za 30,-Kč se dozvím, že nemá smysl s tím něco dělat.

Dneska mě pazourka bolí míň - stačil jsem ji rozhejbat a zároveň se to nějak usadilo, možná jsem si na tu trvalou bolest taky trošku zvyknul.

A ponaučení? Neřekli žádné nóvum (zlomený klíček jsem si diagnostikoval sám hned ráno po "nehodě"), příště se na řešení přes doktory opět vykašlu (jako jsem to dělával léta zpátky), těch zbytečně zaplacenejch iks krát 30,- mi dá na flašku rumu nebo ferneta, která mi od bolesti pomůže líp než ty prášky, a prostě ten zdravotní problém rozchodim...

Takže AŤ ŽIJE NAŠE ZDRAVOTNICTVÍ! *blee*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]