Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Muž na mateřské vs renta

Od: jastin odpovědí: 1 změna:

Dobrý den,.Měl jsem pracovní úraz na který pobírám rentu.Mám strach z budoucnosti a stým související problém:založení rodiny.Jelikož s mým postížením nemám šanci na výdělek,který jsem míval před úrazem.Prosím o radu kdo má s takovýmhle případem zkušenosti.Kdybych šel na mateřskou já, na co bych měl nárok jestli na rentu+mateřskou anebo jenom mateřskou?

Děkují Pavel

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

tofi*
hodnocení

2x

No na materskou (pokud se to ted nejak nezmenilo) jit nemuzes. Ta je cca 6 mesicu po porodu a tu muze pobirat jen zena - je take vyssi neco jako nemocenska (tedy pokud na to zena ma narok) Po tech cca 6ti mesicih se prechazi na rodicovskou dovolenou a na tu by jsi mohl jit, jak by to bylo s tou rentou netusim, ale v tvem pripade by asi bylo vyhodnejsi kdyby na rodicovske byla nadale tva zena a ty jsi normalne rentu pobiral a ona by chodila do prace a ty by jsi doma hlidal. to ze je nekdo na rodicovske neznamena, ze nemuze normalne chodit do prace - jen musi ditku zajisiti peci (jinou osobou nebo treba i agenturou, soukromou skolkou). Jen ditko nesmi navstevovat jeste ci skolku. Coz by ve vasem pripade nebylo.

Ale vzhledem k tomu, ze jsem uz 5 rok na rodicovske a za tu dobu se to nekolikrat zmenilo, tak neni jiste, ze az se te to bude tykat nebude to jinak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]