Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo hradí revizi komínu v nájmu

Od: lally* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Jsem nájemníkem bytu v rodinném domě. Dle vyhlášky je povinné provést každoročně revizi komínu. Majitel tuto odmítá uhradit s poukázáním na to, že já jsem uživatelem komínu. Energie si samozřejmě platím, ale náklady spojené s revizí provedenou na nemovitosti by snad měl uhradit on. Poraďte, prosím. Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jste-li výhradním uživatelem komína vy, není o čem uvažovat. Pokud tomu tak není, je třeba se domluvit s majitelem. Stejně vám, pokud odmítnete platit, bude moci klidně navýšit nájemné, což by v součtu mohlo být bolestivější než jednorázová platba revize...

des*

Revize všech zařízení hradí majitel,nájemníkovi potom nic není.Ve smlouvě je psáno za co nájemník platí.Pokud majitel nezaplatí revizi,je to jeho věc a dál bych se o to nestaral.

knopka*
hodnocení

0x

My komíny platíme ve službách 20 kč měsíčně.

lui*
hodnocení

0x

Já se přidám s otázkou. Coby majitel objektu. je někde v nějakém zákoně jednoznačně stanoveno, kdo hradí prohlídku? Jestli majitel objektu a tím komína, nebo uživatel a tedy většinou nájemník? Nemáte někdo odkaz na konkrétní paragraf zákona?

des*

Třeba tohle? lidovky.cz/...

doplněno 08.02.11 20:43:

Odvody spalin mohou být příčinou vzniku mimořádných událostí. A jak ukazují statistiky HZS ČR, má počet požárů zapříčiněných poškozenými nebo nevyhovujícími komíny stoupající tendenci. Proto je jednou z povinností, kterou majitelům objektů předepisuje vyhláška 111/1981 Sb., zajistit odstranění závad na komínech zjištěných kominíky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]