Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Jsem nájemníkem bytu v rodinném domě. Dle vyhlášky je povinné provést každoročně revizi komínu. Majitel tuto odmítá uhradit s poukázáním na to, že já jsem uživatelem komínu. Energie si samozřejmě platím, ale náklady spojené s revizí provedenou na nemovitosti by snad měl uhradit on. Poraďte, prosím. Děkuji.
Jste-li výhradním uživatelem komína vy, není o čem uvažovat. Pokud tomu tak není, je třeba se domluvit s majitelem. Stejně vám, pokud odmítnete platit, bude moci klidně navýšit nájemné, což by v součtu mohlo být bolestivější než jednorázová platba revize...
Já se přidám s otázkou. Coby majitel objektu. je někde v nějakém zákoně jednoznačně stanoveno, kdo hradí prohlídku? Jestli majitel objektu a tím komína, nebo uživatel a tedy většinou nájemník? Nemáte někdo odkaz na konkrétní paragraf zákona?
Třeba tohle? lidovky.cz/...
doplněno 08.02.11 20:43:Odvody spalin mohou být příčinou vzniku mimořádných událostí. A jak ukazují statistiky HZS ČR, má počet požárů zapříčiněných poškozenými nebo nevyhovujícími komíny stoupající tendenci. Proto je jednou z povinností, kterou majitelům objektů předepisuje vyhláška 111/1981 Sb., zajistit odstranění závad na komínech zjištěných kominíky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.