Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak znovuzískat práci,vzdělání a slušný život

Od: jardalm79* odpovědí: 6 změna:

Ahoj všem,

letos mě bude 32 let a od svých dvaceti pobírám invalidní důchod. Od svých zhruba 14ti let mám lupénku,kožní onemocnění,které bylo v některém období horšího,někdy menšího rázu. Ale naštěstí mám dnes již velmi šikovné a spolehlivé doktory,a speciální biologická injekce mě nemoci téměř nadobro zbavuje. To jen pro uvedení důvodu,proč pobírám inv. důchod. Má otázka nesměřuje k problému zdravotnímu,nýbrž problému sociálnímu.

Mých 8 tisíc id je samozřejmě pakatel,přežívám jen díky tomu,že bydlím s otcem,který je již ve starobním důchodu,pobírá kolem 10 tisíc a občas si přivyděláváme prodejem vína apod. Největším trablem je ovšem to,že ač bych rád dříve či později do nějakého zaměstnání nastoupil,abych měl rozumný příjem,má situace mě prozatím do budoucna žádnou šanci nedává. Ve svých zhruba 18 letech jsem přerušil studium (kvůli výše zmíněné nemoci),a dnes nemám maturitu ani žádné jiné vzdělání. A že nemám ani nejmenší ponětí,jakou práci bych mohl vykonávat,nejsem žádný všeuměl a vědomosti ze školy jsou po letech bez praktického užití dávno tytam. Pokud bych si mohl vybrat,rád bych jednou dělal někde v cestovním ruchu,například,ale to je asi teď vedlejší. Prosím,mohl by mě někdo poradit za 1), kde a jak bych si mohl doplnit vzdělání i ve svém věku a za 2),jak nejlépe v mojí situaci najít případný přivýdělek. Děkuji všem za každou odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marabu*
hodnocení

0x

mozna doplnte lokalitu... :)

jardalm79*
hodnocení

Jinak bydlím na Kladně.

fantomass

existuje spousta prací kde berou a můžete si začít sbírat vědomosti a kvalifikaci. třeba začít jako telefonistický operátor (většina studentů to má jako brigádu), později zkusit např. prodej na pobočce. Mají vlastní systém školení...

Pokud uvažujete o střední škole, tak kvůli vašemu věku nebude škola zdarma

proč by nebyla škola zdarma? pokud nebude soukromá, bude zdarma. tedy skoro zdrama. roční poplatek cca 1000,-Kč. plus něco málo za knihy...

zrovna kladno a jeho vzdálenost od prahy nabízí dostatek pracovních přílržitostí. záleží na tom, co umíš a jsi schopný (ochotný) tomu obětovat...

chlupatependolino*
hodnocení

0x

Ahoj,

no já myslím, že bys mohl začít od toho vzdělávání se a jak se do toho dostaneš, najdi si práci aspoň na částečný úvazek. Co se týče toho vzdělávání, odrazila bych se od stránek typu mojematurita.eu/... Nebo různé večerní školy.

Ceny se různí u škol - stačí si vybrat. Třeba Praha - Cena: 1000 Kč zápisné + 2x 12 000 Kč/rok

Třeba tě to tak chytne, že pak bude následovat kombinované studium některé vysoké školy. ;)

cherryann*
hodnocení

0x

Dobrý den Jardo,

co třeba místní úrad práce, nepomohl by vám nějakým rekvalifikačním kurzem? Jinak souhlasím s výše uvedeným, pro vás je teď důležité získat prax, nebo vzdělání, ideálně obojí - já bych ale řekla, že důležitější bude prax. Jestli jste komunikativní, můžete zkusit operátora telemarketingu, jestli ne, pořád se nabírají lidi do fastfoodových řetezců - McDonalds a pod. Není to nic moc, ale pro vás je na začátek důležité alespoň něco. Hlavně neklesejte na duchu, procházejte denně nabídky práce na internetu (doporučuji kromě velkých stránek procházet i menší, třeba tento portál práce). Ono to bude chvilku trvat, ale určitě něco najdete ( mimochodem, jeden můj kamarát taky nemá maturitu ani vyučení a před půl rokem si našel práci v cestovní kanceláři, která ho baví - má ale prax jako prodejce).

Přeji hodně štěstí při hledání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]