Nejste přihlášen/a.
AHOJ,
máte prosím zkušenosti s tím,jak vydědit vlastní dídě,které dělá dluhy a neplatí je,krade doma peníze,no prostě to zavání malérem.
Děkuji za odpověď
Moje kamarádka dala synovi týden na vystěhování, když se dozvěděla, že nechodí do školy a neustále ji finančně vysával. Syn se odstěhoval ke kamarádovi, nějakou dobu se nestýkali, a syn se nakonec celkem dal dohromady. Takže neřešte teď nějaké vydědění, ale jednoduše dítě vystěhujte, jedině tak se ochráníte před exekucí.
doplněno 15.12.12 22:48:Jinak samozřejmě můžete sepsat závěť s vyděděním a uložit ji u notáře.
Připadá mi zbytečné to stahovat a vkládat sem, vydědění zde máte docela srozumitelně popsané.
Přesně o to mi jde.Dětičky mne nenavštěvují už několik roku,o vnoučatách vím jen z doslechu. Tak jsem udělal vydědění přes právnika. Dům zahradu a pozemky les,louka pole dostane po mé smrti záchraná stanice zvířat.Nemyslím že by se vstahy daly dohromady.Kdyby snad ano závěť a vydědění se dá zrušit.Celkem už po těch rokách o to nestojím.
Není to až tak nemožné, dělala to švagrová loni, drogově závislého syna přihlásila na obecní úřad.
Přihlášení na obecní úřad řeší problém jen částečně. Důležité je, že nesmí u vás bydlet a nejlepší by bylo neudržovat s ním vůbec žádný kontakt. Na to je pak nejlepší mít ještě svědky, např. sousedy. Exekutor k vám totiž může přijít a zabavit "váš" majetek pouze na základě doměnky, že u vás bydlí dlužník a nachází se tak tam i jeho majetek...
Chtěla bych se vás zeptat,jak se to dělá,to jednoduše dítě odhlásíte a přihlásíte na obecní úřad?
Mohla by mi vaše švagrová poradit?
Děkuji.
Abyste ochránila rodinu před exekucí, nesmělo by v první řadě s Vámi bydlet dítě, které dělá dluhy... Jinak je pravděpodobné, že se případná exekuce dotkne i vás. Musela byste od všeho mít doklady na své jméno, aby bylo zřejmé, že je to váš majetek a ne dlužníka...
Ano. Nesmi u vas nejen bydlet, ale nesmi se u vas ani fyzicky nachazet. Staci kratka navsteva u vas a nekdo ze zavistivcu to naprasi a jdou hned i po vas a vasem majetku. Vy pak musite pres soudy slozite dokazovat, ze je majetek vas a ne vaseho dluziciho potomka. A taky nezapomente na to, ze vas to neco stoji a i kdyz vyhrajete, tak vam nikdo zadne naklady nevrati. Exekutor je de facto nepostizitelny a muze si delat co chce. Staci svedectvi dle motta "jedna pani povidala" a uz se muze tzv. "domnivat" ze je u vas dluznik a i jeho majetek! Proto bude nejlepsi, jak uz tady pise i "jezevec" s vasim problemovym ditkem neudrzovat vubec zadne kontakty a radeji exekutorovi "naprasit" kde bydli nebo kde se momentalne zdrzuje, pokud to ovsem vite, jen proto abyste zachranili sami sebe. Bohuzel v nasem state je tomu tak...
Jste si jista, ze ho chcete vydedit?
Vydedeni=po Vasi smrti nedostane podil na dedictvi, na ktery ma ze zakona narok. Dokud vy zijete, vydedeni nic ne(vy)resi...
Mate pravdu,přečetla jsem si důvody k vydědění .Nejedná se mi o to aby nic nedědila,ale jak se před ní chránit?
Měsíčně tisíce za telefon,které neplatí,do práce nechodí,tak jak se chránit?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.