Nejste přihlášen/a.
dobry den, dnes sem si měřil tlak a naměřil jsem si asi 160/100, nechtělo se mi tomu věřit, změřil sem znova a hodnota vyskočila až na 180/106. To už je asi fakt hodně, nevim čím to je nervnozní sem nebyl a navíc v 18 se mi to zdá fakt moc. Zítra se musím objednat na EKG.Ještě( nekouřím,nejsem tlustý,alkohol jen občas o víkendu akorát sůl, tu asi jím moc) Chtěl bych poradit jaká je léčba.díky
doplněno 06.02.11 20:55:a ještě, sport dělám 3x týdně takže v tom nevidim problem
Takový tlak je určitě pro tebe,ale i pro jiné a starší,kritický,může se dokonce jednat i o selhání ledvin.Ihned k lékaři.Ovšem při měření si musíš nacvičit i standartní postup.Někdy se stane,že se snímač tepu u tvého měřidla netrefí na tepnu a pumpička pumpuje i tehdy,když má přístroj měřit.Měla by napumpovat až po nejvyšší hodnotu,pak pomalu tlak vypouštět.Teprve takto naměřený tlak je správný.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.