Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoký krevní tlak 180/100 v 18 letech

Od: jarmek* odpovědí: 6 změna:

dobry den, dnes sem si měřil tlak a naměřil jsem si asi 160/100, nechtělo se mi tomu věřit, změřil sem znova a hodnota vyskočila až na 180/106. To už je asi fakt hodně, nevim čím to je nervnozní sem nebyl a navíc v 18 se mi to zdá fakt moc. Zítra se musím objednat na EKG.Ještě( nekouřím,nejsem tlustý,alkohol jen občas o víkendu akorát sůl, tu asi jím moc) Chtěl bych poradit jaká je léčba.díky

doplněno 06.02.11 20:55:

a ještě, sport dělám 3x týdně takže v tom nevidim problem

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

A čím jsi si měřil tlak?Je to profesionální přístroj nebo nějaká supermarketová hračka?Vzpomínám si,jak mi jednou doktor vynadal za to,že jsem mu řekl,že jsem si podobným přístrojem naměřil tuším tehdy 200/140 a důrazně mě upozornil,abych jej okamžitě vyhodil.

des*
hodnocení

0x

Jasně,řeš to,až to s tebou flákne.Mazej k doktorovi ,at´ máš jistotu.Že sportuješ je jen na závadu=sportem k trvalé invaliditě.

cb

Takový tlak u mě není nic zvláštního , ale je mi o 35let víc

polinek*
hodnocení

0x

,,ten tlak ,pokud je dobrý tlakoměr je moc vysoký na to,že máš tak málo let.Je to i moc ve věku vyšším Takže zajdi si k lékaři ,,on Tě změří a nasadí léky .

jabraka*
hodnocení

0x

Takový tlak je určitě pro tebe,ale i pro jiné a starší,kritický,může se dokonce jednat i o selhání ledvin.Ihned k lékaři.Ovšem při měření si musíš nacvičit i standartní postup.Někdy se stane,že se snímač tepu u tvého měřidla netrefí na tepnu a pumpička pumpuje i tehdy,když má přístroj měřit.Měla by napumpovat až po nejvyšší hodnotu,pak pomalu tlak vypouštět.Teprve takto naměřený tlak je správný.

JABRAKA

cyril*
hodnocení

0x

Vysoký tlak je dnes jednou z velmi rozšířených civilizačních nemocí. I já bych se zas rád vrátil do let, kdy jsem jediný problém s vysokým tlakem míval po ránu na WC. :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]