Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Špatná pooperační péče

Od: aidin* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,prosím pora´dte,jak zajistit dostatečnou hygienickou péči pacientovi na nemocničním oddělení.

Moje matka je po operaci,rána se ji na JIP dobře hojila,ovšem jakmile se dostala na normální odd. začala ji rána v důsledku nedostatečné hygieny opět mokvat a krvácet.Sama se jít osprchovat nemůže,pouze s doprovodem,ale sestry nemají čas,takže se sprchování provádí jednou týdně.Podotýkám,že na JIP pacienty sprchují 2x denně. díky za radu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

V tomhle státě nemáte na nic nárok,pokud si nepřiplatíte.

doplněno 06.02.11 12:55:

Zapomněl jsem dodat "bohužel".

Je běžné,že na normálních pokojích je to s hygienou slabší.

hodnocení

0x

A nemáte dost odvahy zajít za primářem a jemně si mu postěžovat?! ;) V takové situaci, vám asi nic jiného nezbude! Seberte odvahu a zajděte. Hlavu vám nikdo neutrhne a když jste v právu?!*bum*

borax*

Můžete si postěžovat, ale sestry toho mají moc. My jsme chodili babičku mýt denně sami..

sebod*
hodnocení

0x

No, za chvilku tu bude docela normální aplikovat např. řecký či chorvatský model. Rodinný příslušníci se u nemocného střídají a starají se o něho. Kdysi jsem to zažila u dcery, když byla v nemocnici v Chorvatsku. A fungovalo to docela dobře. A u starších lidí, či malých dětí, které neumějí říci. že se o ně personál špatně stará, je to výborná věc. Hned si totiž všimnete možných hygienických či zdravotních komplikací.

lidus*
hodnocení

0x

Má zkušenost- byla jsem tzv. ležák , koupání 1x týdně to mě naložili sestry do nafukovací vany, zavezli do jakési studené místnosti a osprchovali. Každý den mi pomocnice sester dala k posteli lavorek a to, že si nesednu a nedosáhnu na něj nikoho nezajímalo. Každý den když přišel manžel a dcera tak mě na posteli umyli a máte vidět jak sestry ječeli když si muž šel pro nové prostěradlo a noční košili. Až jsem byla schopná tak mě sestra 1x týdně zavezla na plastovém vozíku do sprchy, vrazila mi sprchu do ruky a odešla nechala mě tam v zimě půl hodiny. Opět mě sprchoval každý den manžel s dcerou a musel proto nejdřív za primářem a jelikož se tam dost vytočil že je velká spotřeba vody, není potřeba pacienty denně sprchovat a td. tak šel za ředitelem nemocnice a od té doby byl klid, nikoho se už neptal zda mě smí umýt, sestře řekl že chce každý den čisté povlečení a měl ho od té doby nachystané. Pravda za 2 měsíce se mě rádi zbavili a strčili mě na doléčovací a rehabilitační centrum-honosný název pro LDM, tam to bylo ještě horší ale byli jsme ve výhodě s tou pověstí že se asi dobře známe s ředitelem si nikdo netroufal něco říct. Brańte se, zaveďte maminku sama do sprchy, pacienti nejsou na obtíž i když se tak personál mnohdy chová.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]