Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podklady pro výpočet daně z příjmu 2010

Od: 123mirek® odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, dávám si dohromady všechny podklady pro výpočet daně z příjmu fyzických osob za rok 2010. Mám úvěr ze stavebního spoření a s ním nárok na odpočet úroků. Co musím předložit mzdové účetní jako doklad, k uplatnění slevy na dani? Stačí okopírovaná smlouva?

doplněno 05.02.11 15:45:

Hledám tady na fóru všechny možné odpovědi na téma daňové přiznání a začínám z toho mít trochu "hokej v hlavě". Já jsem byl v loňském roce první 3 měsíce zaměstnanec, potom půl roku na pracáku kde jsem bral podporu a poté až do konce roku zase zaměstnanec. Od 1.1.2011 jsem nastoupil jako zaměstnanec do jiné firmy a myslel jsem, že mi daně za loňský rok udělají, ale prý si to musím vyřídit sám. Jiné příjmy jak ze zaměstnání a z pracáku jsem neměl. Musím si vůbec daňové přiznání obstarávat?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud jste neměl jiné příjmy než ze zaměstnání (tzv. závislá činnost), nemusíte dělat daňové přiznání, ale vzhledem k tomu, že jste 6 měsíců nepracoval a přitom máte nárok na celoroční odpočet slevy na poplatníka (kterou Vám nebylo z čeho půl roku uplatnit), zbytečně se připravíte o značnou částku vrácené daně.

Obstarejte si potvrzení o zdanitelných příjmech a sražených zálohách od svých loňských zaměstnavatelů a potvrzení o evidenci na ÚP a pusťte se do toho, není to až taková hrůza. Budete vyplňovat pouze tu část daň.přiznání, která se týká závislé činnosti, přiložíte ta potvrzení a bude to. Ještě popátrám, co se přikládá, když si chcete uplatnit úroky ze stavebka, možná pomůže sebod, ta ví o tomhle všechno.

marenka*

Jen doplním finance.idnes.cz/...

podle tohoto formuláře to uděláte raz dva. ;) Jednou jsme ho tu řešili. Až jej stáhnete, musíte jít na další stránku, dole je malá lištička a na ní je napsáno DAP 1, DAP 2 ... to jsou jednotlivé strany k vyplnění. Hodně nápovědy, co je dané, je tam už vložené. (slevy apod.). Zkuste to a uvidíte.

hodnocení

Móóóc děkuji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]