Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, už je to více než rok, co mě trápí silné bolesti hlavy. Začalo to v den, co mě zemřela babička a od té doby mě bolí. Často mě začne bolet, protože se rozčílím nebo mě něco trápí. Ale někdy i jen tak z ničeho nic. Mám podezření na migrénu. K doktorovi se mi moc nechce, protože mě ještě nikdy v ničem nepomohli a přinesli mě akorát zklamání. Prosím poraďte jestli s tím máte někdo zkušenost. Mockrát děkuji
Dobrý den, pokud k Vámi popisované bolesti hlavy nemáte alespoň několik příznaků typických pro migrénu, tj. právě např. zrakové vjemy, bolest pouze části hlavy, mravenčení části těla, nevolnost, světloplachost, citlivost na pachy či dotek, pak se pravděpodobně o klasickou migrénu nejedná. I tak je však nutné, abyste si s tím k lékaři přece jenom zašla, protože tyto bolesti mohou signalizovat i jiný tělesný problém.
Tak tím spíš si pospěšte k lékaři (jestli tedy ještě někde nějaký neurolog zbyde...) , dnes se záchvaty migrény (alespoň tedy část) dají docela dobře léčit, resp. zmírňovat. Sama užívám triptany (konkrétně Rosemig) a určitě více než na polovinu záchvatů mi pomohou.
jenže já se bojím, že mě si mě budou doktoři přehazovat jak horkou bramboru a pak stejně řeknou, že buď nevědí co to je nebo, že mi prostě nepomůžou.. a bude to všechno k ničemu.. ale jestli se opravdu odhodlám a půjdu, tak přemýšlím jestli je lepší jít spíš k obvodnímu nebo k neurologovi přímo..
toto může být jak od krkční páteře, tak i ze stresu, pri stresu se svaly stahují, každopádně by to chtelo neurologické vyšetření popřípadě i ct páteře a mozku. já mám tyto příznaky od krční páteře, silná bolest hlavy,motání hlavy, neorientace v prostoru, brnění prstů .jinak přeji hodne štestí.
toho já se právě bojím.. mám totiž problémy s páteří. Obávám se, že mě řeknou, že to je kvůli zádům a že mě na to nedají žádné prášky a bude to všechno běhání po doktorech zbytečné.. vy jste na to něco dostal?
dostal, prášky na uvolnění svalového napěti ,,diclofenac, movalis apd,, když už to nezabiralo tak na kapačky které mě nijak nepomohli,,nejlepší na to je kvalitní masáž a když už to nelze vydržet tak prášek, když dojdou tak ibuprofen paralen, beru treba dva naráz.jinak pohyb ,cvičení to vám řekne každý fizioterapeut.mě na několik měsící z části pomohla mobilizační technika ,, takové to lámání,, sice to bolí jak sv... když jsou stažené svaly ale mě to pomohlo spojím ještě kvalitní masáže.nikdy bych ani neřekl co vše může dělat krční páteř. silná bolest hlavy, rozostřené vidění, motání hlavy, rychlý tep, vysoký tlak, píchání u srdce. chce to vyšetření u neurologa, případně RTG a CT , popřípadě nálezu magnetickou rezonanci.
No ja sem dostala prasky i na migrenu i na pater. Vetsinou poznam,kdy mam migrenu a kdy mam pseudo migrenu od krcni patere Vetsinou kdyz bolest postupuje od zadu,vim ze je to od patere. Kdyz me zacne bolet hlava a zacnu mit plachost na svetlo,je to jasna migrena. Pomuze nejlepe rozpoznat sve priznaky a kdy a po cem to nejvic prichazi a v cas sahnout po spravnem medikamentu.Hodne stesti
Také bych vás poslala určitě k doktoru , ničeho se nebojte ,(mně poslal k neurologivi obvodní lékař) který vám udělá vyšetření a doporučí ten správný lék - je jich spousta. Na migreny trpím já i matka a každá máme jiné leky - mamce mé nezabírají, bere silnější a ještě chodí pravidelně na masáže, kvůli krční páteři - což by vám třeba také pomohlo, když jste se o tom zmínila přeji hodně štěstí na dobré a milé doktory.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.