Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám takový problém s jedním "bývalým" známým (označím ho jako neznámý - nechci používat vulgarismy).
Jednoho dne se u nás objevil, jeden náš společný známý, zprvu na návštěvu, pak vytáhl, že nemá kde bydlet, a jelikož jsme jej znali z dřívějška, bez nějakých dlouhých okolků, jsme mu poskytli azyl do doby než se postaví na nohy. Přespával u nás něco kolem 14 dní, pak se odstěhoval vše vypadalo dobře. Po uplynuti nějakých 14ti dní co odešel se objevil znovu. Řekli jsme mu, že stačilo, že potřebujeme mít klid a čas pro sebe, ale i přesto jsme jej u nás nechali pár nocí přespat v no v podstatě nás "ukecal" - poté odešel a vypadalo to tak, že se chytil začal již opravdu bydlet atd... po dalších několika týdnech jsme zjistili, že pravděpodobně hraje automaty a objevil se znovu, že prý na jeden den, svolili jsme že tedy do rána ale již naposledy a pak že si půjde po svých. Na tom zatím, neni nic závažného. Druhý den ráno, po ranni sprše sem vešel do pokoje a daný člověk v pokoji už nebyl, bylo mi divné že se nerozloučil. Instinktivně jsem se šel podívat na místo, kde mívám uschované, peníze a ty tam nebyly (šlo o částku 4000). Dost nás to dopálilo. Pověděli jsme to par společným známým a nezvaný se o tom doslechl a začal nám vyhrožovat, že si pro nás dojde, tím že nám ublíží atd...
Nejsem si 100% jistý, že dotyčný jenom vyhrožuje. Mluvil o tom, že vlastní střelnou zbraň, ale žádný důkaz o tom nemám (nevím ani jestli legalne nebo nelegálně). Nevím co na svojí obranu můžu udělat, mám totiž docela strach o ostatní členy rodiny, neboť jsem se doslechl o tom, že dotyčný okrádá lidi, snad byl zapleten i do nějakeho obchodu s drogami a páchání různé jiné trestné činnosti (vše jsou informace z doslechu, které jsem se od známých dozvěděl, až po té co mně okradl). Tudíž nemám, žádný důkaz :/
Chtěl bych se zeptat existuje nějaká zákonná páka jak dotyčného udržet dál ode mne a moji rodiny?
Prosím poradťe co mohu dělat, aniž bych se ja sám ač třeba nevědomky nedopustil nějakého trestného činu.
Nechci se každý den strachovat o ostatní členy rodiny a to všechno za to, že jsme nezvanému poskytli azyl a nenechali ho mrznout někde na ulici ( čehož teď upřimně lituji :/ ).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.