Nejste přihlášen/a.
Zajímalo by mě, jak se to s politikama a na jaký pracovní poměr tam jsou.
1) Absence:
Je velmi často vidět při přenosech z parlamentu, že značná část poslanců v práci chybí. Někde jsem viděl i přehled jakou má kdo absenci. Jenže u nich se to v platu neprojeví. Mají stejné peníze když tam jsou a i když ne. Čistě teoreticky tam celé 4 roky nemusí být a peníze bude mít stejně. Toto si myslím, že u klasického zaměstnance jak v soukromém tak i státním sektoru není možné. Čím více marodí, tím má méně peněz.
2) Alkohol v práci
Je celkem poznat ze záznamů, že někteří politici nejsou tak úplně střízliví ( Kalousek který se málem nemohl udržet na nahách a memohl skoro ani mluvit u řečnického půltíku, nebo bývalý poslanec Kot atd. je jich tam poměrně dost). I když očividně mají popito, nikdo jim nedá dýchnout do balonku, neudělá krevní testy a projde jim to. Klasický zaměstnanec by letěl z práce.
Je toho více, ale tyto 2 body jsou celkem dostačijící.
Jaký tip pracovní smlouvy mají, že jim tyto věci procházejí.
Kandidovat sám, je utopie, pokud vás nepodrží lobista tak nemáte šanci. Vše v této zemi je jen o penězích a o tom kolik jste ochoten komu pustit, co jste ochoten jako poslanec protlačit a kolik lidí dokážete sehnat a zaplatit aby to prohlasovali. Někteří čtou noviny, jiný si hraje na počítači, ten zase levně nacpává břicho v kantýně a to, že tam občas je půlka židlí prázdných je těm zbývajícím jedno.
Ono to těm ostatním možná i vadí ale ,,VRÁNA VRÁNĚ OKO NEVYKLOVE".
Kdyby nedejbože proti tomu někdo veřejně vystoupil tak ho ti ostatní vyštípou.
Pokud máte zájem čistě teoretický, tak doporučuji nastudovat ústavu a chcete-li něco praktického, tak se nechte zvolit a vyzkoušíte si to osobně. V dnešní demokratické době mají všichni stejné možnosti. Platí však stále to, že chceme-li něčeho dosáhnout, musíme pro to něco dělat.
Ano. Ale oni jsou tam zvolení, tak by ONi měli něco dělat. Já ale píši jen to co vidím. A to co vidém se mi nelíbí.
Tak to je právě ta šance s tím něco udělat - nechat se zvolit a být jedním z nich, kteří sami rozhodují o tom co budou dělat jiní a co oni sami a kolik za to dostanou peněz.
A tady bych viděl první problém. Za jakou stranu kandidovat. Z těch stran pomocí kterých by se tam člověk dostal se mi nelíbí ani jedna. Založit si vlastní? Vstoupit do nějaké menší a doufat je se ještě toto století dostane do parlamentu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.