Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dohoda o provedení práce DPP

Od: kina* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den rád bych se tu informoval na jednu věc,ohledně daní z DPP. Jsem zaměstnancem u jedné firmy a mám u ní hlavní pracovní poměr.U této firmy mi i dělají daně.Potom mám dva jiné poměry o dohodě o provedení práce,kde na jednom si vydělám za rok asi tak 20 000 a na druhém si vydělám ročně asi 9 000 Kč. MŮŽETE MI NĚKDO PROSÍM PORADIT,OHLEDNĚ DANÍ. U svého zaměstnavatele podepisuji daňové přiznání nebo jak se jmenuje ten řůžový papír a zaměstnavatel mi udělá vyúčtování daní a jiné formality. Co mám dělat s ostatními poměry na DPP? Musím někde nahlašovat že si vydělávám ještě tyto peníze,nebo se vejdu do nějakého limitu,kde nemusím tyto výdělky nikde hlásit?Předpokládám,že peníze z DPP mi chodí již zdaněné a že dostávám čistou mzdu z které nemusím nic platit a odvádět? A zajímá mě,co mám podepsat za formulář pro ty dva poměry na DPP jestli jim podepíši jen ten růžový formulář,kde bude spočítáno kolik jsem si za rok vydělal a napíšu tam,že neuplatňuji,aby mi dělali daně(protože ty mi již dělá můj hlavní zaměstnavatel) a že neuplatňuji nárok o vyrovnání daně?

Děkuji vše za radu,nerad bych aby mi po nějakém čase došlo,že dlužím něco na finančním úřadě(vím jací tam jsou,dají si na čas a potom to pošlou i stučným penále).

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Daňové prohlášení (růžový dvojlist) můžete mít podepsaný pouze u jednoho plátce daně (zaměstnavatele), nebo u více zaměstnavatelů postupně za sebou (nemůžete mít v jednom měsíci podepsané daň. prohl. u více zaměstnavatelů současně).

Pokud Vaše DPP v žádném měsíci nepřesáhly 5000,- Kč, nemusíte se o ně už nijak starat a nikam je hlásit. DPP do 5000,- jsou zdaněny tzv. srážkovou (konečnou) daní, která se už nezúčtovává, je jednou provždy pryč. Odměna z DPP, která přesáhne 5000,-, je zdaněna daní zálohovou, kterou je potřeba v ročním zúčtování přiznat. V tom případě si vyžádejte od toho, kdo Vám tuto odměnu (nad 5000,-) vyplatil, potvrzení o zdanitelných příjmech a sražených zálohách a předejte je k ročnímu zúčtování své mzdové účetní v HPP.

doplněno 04.02.11 18:45:

Mluvím o měsíčních odměnách za DPP, nikoli o celkové roční odměně, kterou zmiňujete Vy.

kina*

Děkuji za info,bylo to naprosto jednoduše podané a věcné,přesně jak jsem to potřeboval.Snad někdy budu já moci tuto radu oplatit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]