Nejste přihlášen/a.
Zdravím, sehnal jsem noty k písničce Happy Christmas od Johna Lennona, verzi v taktu 12/8; tak jsem se chtěl zeptat jak mám počítat rytmus... (ta první, ta druhá, nebo první, druhá, třetí... atd)
Děkuji mnohokrát
Jestli si dobře vzpomínám na melodii a rytmus, tak na tři "ta-prv-ní ta-dru-há", ostatné není to vlastně třípůlový takt?
ahoj. jojo, je to specialita. Lennon neuměl noty a ty jeho skladby podle toho vypadají. Na první poslech by se zdálo, že jde o valčík, raz dva tři, raz dva tři, jenže to není valčík, protože zbytek nesedí. Tempo je příliš rychlé, doprovod hraje místo jedné noty dvě a melodie má čtyřtaktové fázování. Skoro bych řekl, že když už máte v taktu 12 dob, pak by měla být v taku 12/4.
Já bych řekl, že je to velmi pomalý 4/4 ploužák napsaný v triolách. Takový rytmus by se potom měl počítat ta-pr-va ta-dru-ha ta-tře-ti ta-čtvr-ta. Doprovod hraje na každou triolovou osminu jsou dvě šesnáctiny.
Vy máte 12/8 takt. To teda moc nechápu. Ten mi tam ale vůbec nesedí. Můžete noty naskenovat nebo udělat fotku a šoupnout ji sem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.