Nejste přihlášen/a.
Potřeboval bych poradit - domnívám se, že mám zúžený jícen, nicméně jistý jsi tím nejsem...
Už před pár lety se mi stalo, že z ničeho nic mi v krku (zhruba v místě, kde krk lemují klíční kosti) zůstalo sousto masa, které nebylo možné polknout tak, aby se dostalo dál do žaludku. Díky této situaci mi byl proveden lékařský zákrok v podobě gastroskopie, čímž bylo docíleno znovuzprůchodnění jícnu. V současné době se ale domnívám, že mám pravděpodobně zúžený jícen, což brání "pohodlnému" polykání. Dnes se mi například stalo, že jsem nemohl polknout ani tabletku Ibalginu. Zajímalo by mě, jestli je nějaká možnost, jak bezpečně zjistit příčinu problému s polykáním... Trošku se obávám, aby se nejednalo o rakovinu jícnu, na kterou před pár měsíci zemřel můj dědeček. Diagnóza byla zjištěna příliš pozdě, proto už dědečkovi nebylo možné pomoci. Nerad bych tedy problém podcenil a rád bych se o něm dozvěděl více informací, příp. operativní možnosti zlepšení průchodnosti jícnu.
Za veškeré informace děkuji!
Asi byste měl neprodleně vyhledat lékaře.
Něco si můžete přečíst i tady: koc.cz/...
Ale to se Vás doufám nebude týkat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.