Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahraniční obchod - moc tomu nerozumím

Od: fidonet* odpovědí: 4 změna:

Zdravím všechny a prosím o radu nebo zkušenost.

Na zahraničním webu mám v umyslu zakoupit určité množství šroubů, které jsou baleny ve vakuových sačcích. Nejde o to co nebo proč kupuji, potřeboval bych radu, zda opravdu jsem správně pochopil, že zaplatím co myslím ( neumím anglicky )

tohle je část textu :

Unit Price:

US $824.74/lot
1800 pieces / lot, $0.46 / piece
Min. Order: 1lot

Wholesale Price:

Quantity (lot)Price (Per lot)Processing Time
1 - 10$824.747 Days

Quantity:

lot
Shipping Cost:

US $654.90to Czech Republic Via TNT
Total Price:

$824.74 x 1 + $654.90 = US $1,479.64

Add to Cart

Payment Methods:

• visa

• mastercard

Payment is only released to suppliers after you confirm delivery. Escrow is free and easy to use.

Moje otazka je? co je to LOT? ( 1800 pieces / lot, $0.46 / piece ) Je to jako jedna zásilka? A kolik obsahuje tato zásilka?

1800 balíčků šroubků, nebo jen 1800 šroubků? Mě totiž nepasuje ani jedno.

Pokud je konečná cena $824.74 x 1 + $654.90 = US $1,479.64 tedy cca 1480 US x 18 kč = 26.600 korun

Tak 26.600 / 1800 je rovno cca 14.8 kč. Proto mi nejde do hlavy, že na jeden šroub je to drahé, ale na balíček po 50 šroubcích je to zas moc levné

Co si o tom myslíte? Co je to za cena? Děkuji za vaše názory

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Lot je balení a je v něm 1800 kusů,cena za jeden kus je necelý půldolar,cena za šroubky je těch 824 dolarů.

K tomu je ovšem třeba připočítat přepravní náklady službou TNT,které činí 654 dolarů.

Výsledná cena za 1800 šroubků včetně dovozu je těch 1479 dolarů.

Na kolik Vás vyjde jeden šroubek,si spočítáte taktoi: 1479,64 USD krát kurs dolaru vůči koruně děleno 1800 kusů.

buss
hodnocení

0x

A jak ten odběr vykomunikovat bez angličtiny - podmínky, způsob dodání, platba ... Na to co je uvedeno stačí i slovník na intu.
Zcela logicky, čím větší množství, tím levnější kus. Jen u nás to většinou neplatí...

fidonet*
hodnocení

buss : zaklady stačí, ale někde je zakopaný pes. Jde o to, že kus stojí 1 korunu. Takže je divné, že by sada stála 14.80 kč ( 50 kusů ) ale že by kus stál danou cenu, je taky nepravděpodobné. Jde mi tedy o to, zda "něco" z toho označení, není přímo mírou , která třeba označuje cenu za (nějakou cizí jednotku počtu , třeba 12 nebo 18 kusů ) . Nějak mi totiž nedochází ten počet 1800 to není součet šroubků ani sad:( Co znamená Lot? Něco jako sedu?

able

lot=množství/skupina/série

slovnik.seznam.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]