Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Natáčení pro televizi bez vědomí natáčeného

Od: radaplech* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit. Včera byla odvysílána reportáž na TV Prima, kde jsem byla natočena štábem bez mého vědomí a také souhlasu. Navíc byla má odpověď sestříhána tak, jak se štábu hodilo. Chtěla bych vědět, jak moc se mohu bránit a jaký zákon na toto pamatuje. Jistě to nechci nechat jen tak, to by za chvíli mohli vysílat v televizi záběry z ložnic...*stop*

Moc děkuji Simča

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

burinka
hodnocení

0x

Občanský zákoník někde zkraje (nechce mi to hledat, ale tipuji to někde kolem § 11). I ten rozhovor jste poskytovala bez souhlasu a v bezvědomí? Zvláštní situace.

radaplech*
hodnocení

Děkuji moc, je to paragraf 12. To je přesně ono.

trim

Jj, to je přesně ono. Hezky si ho přečti.

karina*
hodnocení

0x

radaplech, tak Vy jste nejdřív poskytla rozhovor , tedy jste souhlasila s nabídkou, viděla jste reportéra s mikrofonem i kameramana a teď se rozčilujete a hkedáte paragrafy? Že ono Vám až později došlo, že jste vlastně v tu chvíli měla být úplně někde jinde a TV šot je důkaz, kde jste ve skutečnosti byla *smich*? To se též stalo mojí kolegyni, ale ta byla chytřejší, ta rozhovor odmítla. Karina

radaplech*
hodnocení

Tak to jste úplně mimo, dělala jsem svou práci a oni mě natočili skrytou kamerou...

karina*

to jste ale nenapsala, že šlo o skrytou kameru. A tady je to různé - buď to byla legrace pro zábavný pořad , nebo použití kamery v rámci boje proti pedofilii, korupci, nebo jinému nešvaru. Navíc se používá jen zcela vyjímečně a to tehdy, když se novináři nemohou ke zdroji informací dostat jinak. To jen Vy víte o co vlastně šlo ... Karina

lidus*
hodnocení

0x

Novináři a reportéři jsou v zákoně docela dost kovaní a televizní společnosti mají štáb dobrých právníků pochybuji, že by udělali něco proti čemu by jste se úspěšně mohla bránit. K těm záběrům zložnice-pokud s tím aktér souhlasí, tak proč ne a vy když jste poskytla rozhovor tak jste to jistě, pokud nejste zbavena svéprávnosti, udělala dobrovolně a při plném vědomí. To jste si nevšimla štábu který byl jistě označen logem televize, nebo snad šlo o trestnou činnost která se skrytě dokumentovala?

Myslím, že příště to chce myslet a dát si pozor na to co říkám.

doplněno 03.02.11 10:21:

Dělala jsem svou práci? To vás natáčeli např. jak se chová úřednice a co vše si dovolí říct klientům když si myslí, že jí nikdo nevidí a neslyší? To té televizní společnosti fandím.

paaja*
hodnocení

0x

Reportáž jsem neviděl takže nechci hodnotit ani nikomu fandit, ale střih natočeného záznamu a jeho účelová montáž, aby to vše vyznělo tak jak si autor reportáže (a její sponzor a zadavatel přeje) je mocná zbraň médií a zhusta pěkné svinstvo, proti kterému se ale nedá nic moc efektivně dělat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]