Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na provozování lékárny

Od: funkysize* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer, chtěla bych si s kamarádkou otevřít lékárnu.Nevíte někdo jak obtížná cesta nás čeká?Kamarádka je lékarnice ,já mám prostory ,ale nevíme co dál.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

burinka
hodnocení

0x

Lékáren je tolik, že se zavírají. Navíc pokud jsou ve městě nějaké řetězce, pak nemáte šanci konkurovat - mám obavu, že se jedná o zbytečnou námahu.

funkysize*
hodnocení

V našem Městě (15tisíc obyvatel)jsou tři lékárny,neustále otravná fronta 10lidí. Já jsem spíš myslela jak těžké je takovou lekárnu otevřít papírově?

Moje kamarádka je taky lékárnice a říkala mi,že v dnešní době Vám na fakturu nikdo nic nedá,vše se platí hotově.

Takže než se začnete pídit po formalitách ohledně založení živnosti,ověřte si stav Vašich financí.

Nebo si zkuste zavolat nějakého dodavatele léků a poptat se.

Ale pokud začínáte a nejste zavedení,myslím že pouze hotově.

nuty
hodnocení

0x

Ahoj,
také mám obdobný záměr, ale na internetu se mi nedaří najít žádné informace. Už jsi neco zjistila, nebo dokonce začala s provozem? Podělila by jsi se prosím o nějaké rady a informace do začátku?
Děkuju moc
Jirka

buss
hodnocení

0x

No nevím, dnes je jich ja nas..., tady vždy dvě proti sobě, v jednom místě tři .. ale zblblí lidé nakupují co do nich média hustí. Jako ten jód, krista pána.

eulalie*
hodnocení

0x

No jít s kamarádkou do podnikání, tak to si vyloženě říkáte o to, že se časem rozkmotříte, a ve zlém. Být vámi, tak kamarádce jen pronajímám prostor, ale do podnikání s ní nejdu. Nedělá to totiž nikdy dobrotu. Když pominu těžké začátky, tak jak si budete dělit případný zisk? Jaký bude mezi vámi vztah? Budete mít společnost s ručením omezeným nebo budete samostatné podnikatelky spojené ve sdružení, nebo ona vás bude zaměstnávat nebo vy ji nebo jak jako, protože to se taky nějak musí promítnout do účetnictví, to vaše podnikání. Musíte mimo to také znát daňové zákony, správní řád. A co když zkrachujete? Tak o ty prostory můžete taky přijít, ale o co přijde vaše kamarádka?

nuty

Já si myslím, že podnikání s kamarádkou může fungovat, a to za předpokladu, že obě nesou stejnou zátěž (výše investované částky). Pokud to tak není, může se jednou stát, že ten, kdo v tom nemá žádné peníze jednoduše řekne: "mě to nebaví, já končím". A co pak? Sám podnikám s kamarádem už 5 let a musím říct, že né vždy je to růžové, ale to je asi všude stejné.

Co se administrativy ala účetnictví, logistika, zásobování atd. to je opravdu snadné. Stačí, aby měl člověk selský rozum a na podvoj. účto už si sežene nějakou šikovnou účetní.

Taky můžu určitě doporučit založit s.r.o., je to daleko jednodušší, co do organizace podmínek spolupráce atp.

Jirka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]