Dobrý den! Měl bych dotaz - je možné, že mi roste tzv. "třetí zub"? Nedávno jsem těsně na své stoličce (vypadá to, že 1.) vpravo nahoře z vnitřní strany objevil špičku (výrůstek) "čehosi", co se mi jeví jako zub. Mohl by to být jen nějaký výrůstek stávajícího zubu či nějaká vada, nebo mi pod tímto zubem opravdu roste zub nový? Podotýkám, že mě zub nebolí ani netropí jinou neplechu. Zuby moudrosti již mám všechny. Chápu, že takto "na dálku" je toto těžké rozpoznat. Pokud by tomu tak bylo, jaký je další postup? Předem děkuji za Vaši odpověď.
Může se opravdu jednat o anomálii,kdy vedle zubu naroste další. Opravdu by to chtělo alespon fotku, jelikož taková ústní virosa v podobě veliké afty může zmást. Další věc může být abces,či novoutvar (karcinom). Pokud se to prořezalo a jde vidět, že to je zub, je to jasné a postup bude následující - extrakce anomálie popř. pokud by anomální zub začal vytlačovat zub předtím,tak následná fixace rovnátky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.