Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na bydlení

Od: kokin odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat ohledně příspěvku na bydlení.Zemřela mi maminka, byt přešel na mě,kde žiju sama s dcerou.Přišla jsem o práci a podporu mi přiřkli po skoro dvou měsících.Tudíž 2 měsíce byl můj příejm pouze výživné.Chci si požádát o příspěvek na bydlení(ještě nikdy jsem jej nečerpala),ale četla jsem že pokud nehradíte včas čí máte nějaký dluh tak nedostanete nic?je to pravda?Evidentně jsem neměla z čeho vše pravidelně hradit.Prosím víte nějaké info?děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Musí se vždy dokládat poslední tři zaplacené nájmy (za kalendářní čtvrtletí) - bez toho Vám dávku nevyplatí.

doplněno 14.12.12 22:40:

Pokud byly uhrazeny později, tzn. že v kalendářním čtvrtletí byste měla dejme tomu jen jeden nájem, dávka bude nižší, ale zase další čtvrtletí, kdybyste doložila čtyři nájmy, dávka bude zase vyšší. Musíte se na to zeptat na svém Úřadu prace, odboru sociálních dávek. U mne tomu takto bylo před dvěma lety, a tak nevím, zda se něco nezměnilo.

doplněno 14.12.12 22:42:

určitá logika v tom je, nemůžete přece chtít příspěvek na bydlení, když nájem neplatíte.

kokin
hodnocení

no to je opravdu postavené na hlavu,žádám o to protože na to nemám.a když jsou uhrazeny později?hraje to roli?

iz*

Samozřejmě, že to hraje roli. K žádosti o příspěvek na bydlení musíte doložit skutečné náklady. Majitel bytu Vám potvrdí pouze to, co jste skutečně uhradila.

Úřad práce Vám podporu doplatí zpětně od data, od kterého jste o ni požádala.

Doplatíte-li nyní dlužné nájemné, potvrdí Vám je majitel, takže se uhrazené nájemné projeví v příspěvku přiznaném od 1. ledna 2013 zvýšením příspěvku (max. do výše normativních nákladů na bydlení).

Příspěvek na bydlení (+ normativní náklady na bydlení)

kokin
hodnocení

ale já ten nájem chci zaplatit ale bude třeba14 dní po termínu,ale doložím jim tři platby,takže estli třeba toto nevadí,protože to látám jak se dá,půjčuji kde se dá,žiju z tisícovky...vlastně přežívám,

nicozjb*
hodnocení

0x
Ve výjimečných případech můžete zadat o doplatek na bydlení ikdyž jste nedostala příspěvek na bydlení .

hodnocení

0x

Musíte zajít na sociální odbor. Tam vám poradí, jak z této siruace ven. *hej*Máte dekret na byt, který jste zdědila? A evidenční list, na kterém jsou rozepsané platby. Také faktury, doklady za doplatky a přeplatky za plyn, vodu, elektřinu. Tyto papíry také musíte doložit. *hej*První schůzka se vším, co jsem vám napsala + jejich tiskopisy, je opravdu náročná. Pak další čtvrtletí, když správně vyplníte tiskopisy, které vám dají, je otázkou chvílky. Ale ta první, ta je náročná.

doplněno 15.12.12 07:42:

Jago, 50 kč jste dostala proto, že když se sečtou všechny příjmy v domácnosti, tak to není tak zlé. Když jsem byla, před půl rokem, ve státním bytě, dostávala jsem 1.600. Teď jsem v družstvu, tak dostávám méně. Babky okolo mě, s téměř stejným důchodem cca 9.000 a v téměř stejném bytě dostávají 1.000-2.200Kč. Ale jsou samy v bytě, mají pouze důchod. ;)

hodnocení

0x

Je to, bohužel, opravdu tak. Žádá se vždycky čtvrtletně. Pokud byste tedy žádala o příspěvek na 1. čtvrtletí 2013, musíte doložit vše za 4. čtvrtletí 2012.

Okopírovat SIPA, okopírovat, zda byla uhrazena a kdy. Stejně tak nájem. Současně musíte doložit všechny své příjmy za minulé čtvrtletí. Tedy to výživmé a podporu, pokud jste jí v té době měla. Vše ověřené a potvrzené, vše si pečlivě kontrolují.

Pokud jsou dluhy, nedají. Snad by pomohlo si půjčit /v rodině, ne v nějakých pofidérních společnostech/, dluhy uhradit a pak byste na příspěvek třeba dosáhla.

Ale pozor: asi před rokem jsem žádala, snesla jsem kdejaké doklady a potvrzení, trvalo to hrozně dlouho, než jsem všechno dala dohromady, jak paní chtěla. Příspěvek na bydlení mi byl přiklepnut.

Činil 50 korun měsíčně.

Co k tomu napsat dál? Inu - rozšoupla jsem se!*ua*Jaga.

kokin
hodnocení

Děkuji za odpovědi,,1.10 jsme dostala výpověd z práce, a od této doby" žiju" z tisícovky výživného,nájem je se vším 8000,-,podporu mi přiznali 12.12(to je rychlost vidte)na peníze čekám.Na jeden nájem jsme si půjčila od tety a zbytek?už nikoho z rodiny nemám,mimoto maminka zemřela v září před svým důchodem,čili jsem příjem "měla" jen já.na pohřeb jsem vybrala veškeré úspory. je to na provaz.Moc děkuji všem

nicozjb*
Držte se a berte provaz jako investici která se nevyplatí , bude lépe zkuste ještě dávky v hmotné nouzi příspěvek na živobytí a ten doplatek , ještě jsou tam mimořádná okamžitá pomoc nenechte se odbýt žádost vám tam vzít musí .
kokin
hodnocení

Děkuji jste hodná,dnes jsem byla pro papíry,mám si podat žádost i za třetí čtvrtletí,dokonce i s nájmem jsem si domluvila odklad.pak se ozvu jak to vše dopadlo.děkuji všem

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]