Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, i když odpověď mi je asi jasná. Ale předem,než započne nějaký vztah,je možné mít (legálně) vztah s 13ti letou? Okolní faktory jsou sice ovlivňující, ale jde mi o princip možnosti toho vztahu...
Díky moc
Vztah mít můžete, nesmíte mít sex. Takže kino, zmrzlina, knihovna, procházky přírodou, sport apod.
To s tím sexem mi bylo jasné, to až od 15ti. Ale jde mi to, abych případně nebyl nazván "pedofilem".. i když se vlastně jedná o jinou věc.. o vztah samotný.
Ne, to je v pohodě. Problém bych viděl spíš v rodičích, co na to budou říkat oni - pět let není u partnerů žádný zásadní rozdíl, ale v tomto věku je to dost.
Dobrý vědět, díky
Ohledně rodičů? To je další věc, ale jak se říká, do vztahu nemá kdo co kecat. Jen mi šlo o ten věk, ne jako takový, ale o to, že je to rozdíl mezi pubertou(?) a dospělým...
billyboss, Váš dotaz je poněkud krkolomný ( vlastně i ty Vaše rádoby intelektuální odpovědi) protože Vaše věty:
... než započne nějaký vztah,je možné mít (legálně) vztah s 13ti letou?...tedy Vám se jedná o vztah milostný , nikoliv kamarádský.
A přijde mě, že na pozadí se Vám jedná o toto:
Líbí se vám 13 letá nedospělá holka , dítě. Podle zákona jedná o dítě. A rodičům té holčiny se nelíbí Váš zájem o ni. Takže ty okolní ovlivnující faktory jsou nesouhlasící rodiče a princip možnosti tohoto vztahu je z Vašeho pohledu nějaká klička, čím byste je usadil a holce blbnul dál hlavu.
Možná vaše výrazové prostředky jsou pro 13 holku nekutečně přitažlivé a jevíte se jí patrně jako faktsuperborec.
Z pohledu rodiče Vám musím říct, že se mě jevíte nanejvýš zvláštně a z pohledu rodiče 13 leté holky i nebezpečně. Nechám stranou jak moc je či není zkušená je Vaše vyhlídnutá oběť. Koukejte si najít vrstevnici a nechte těhle podivných her.
Karina
Chlap v 18ti a dospělý? No, tak podle mě procházíte ještě pubertou. Být já rodič té dívky tak jistě vztahu nakloněna nejsem ale kamaráda bych nezakazovala, můžete se věnovat sportu nebo kultůře. Myslím si, že déle než půl roku to poblouznění ze strany dívky nebude trvat, vy budete chtít od vztahu víc než vám ona může dát a nemyslím v této chvíli pouze sex.
Jedná se o dospělost jako plnoletost a neznáte mne, takže nesuďte =)
To, co tvrdíte,je pravda, ale i to se bere v úvahu... Hlavní otázka však byla (viz nahoře). Kdybych (a nejen já) měl přemýšlet nad tím, jak dlouho potrvá vztah, tak nikdo nikdy nemá žádný vztah - risk je zisk =)
billyboss-Tak ještě jednou, pokud se jako matka dozvím, že se mi 13ti leté děcko tahá s 18ti letým klukem začne chodit do školy a zpět i kdybych mu měla majít doprovod. Před jednáním manžela bych vás varovala lehce by jste mohl zkončit s broky v zadnici.
Já vás nesoudím ale 13ti letá dívka ZŠ v 6 nebo snad 7 třídě má na nějaké pletky času dost a vy jste ten, co má mít rozum. Pokud to jako rodič zjistím klidně vám znepříjemním život a nahlásím vše na policii. Tázat se budou vás a okolí se dozví-spoustu si toho klepny přidají a na vás nezůstane nit suchá i kdyby ste byl svatý.
no asi takhle - mi jako matce 12leté dcery by se to fakt nelíbilo! A manželovi ještě víc!
to není jenom o sexu ale správně podle zákona byste neměli dělat nic co sexem jenom zavání - žádné praktiky, nic
na druhou stranu z okolí znám spoustu 14letých "slečen" které už dávno přišly o věneček a člověk by jim hádal nejmíň 18.
Je o o vyspělosti obou stran - a ne té tělesné, spíš duševní a morální.
myse-mám kamaráda gynekologa-sexuologa co jezdí po sympoziích a ten říká: pokud holka na ZŠ řekne kamarádce že už není panna lže na 99.%-1% je pro coc. slabé spoluobčany, pokud se dívka na střední škole které je 16let takto pochlubí lže na 98%. Dnešní dívky jen velmi zřídka začínají sexuální život před dokončením SŠ. Proto si dovolím zpochybnit, že víte o několika 14ti letých, pokud je 14ti letá holka duševně a morálně vyspělá tak má svůj život nalajnovaný jinak a zcela jistě se v tomto věku neoddává sexu.
Také právě znám dost dívek, co "přišli o věneček" pod hranicí 15ti let. Ale ač je to těžko uvěřitelné, tak mi o věneček nejde... Snad chápeme =)
no podle papírů je dospělý, mentálně to pochopitelně může být jinak, jsou i daleko daleko starší dětinští, i ti dospělí.
Ano jsem pro,já totiž znám manžele,je jim58a68.Ten starší byl povojně a chodil za ní když byla v 8třídě,Když jí bylo 18 tak se vzali a jsou spolu ještě.Mají kluka a holku,vdávat se nemusela,sex měli od první chvíle,něco po 13.Nevidím v tom nic zvrhlého,mají se zkrátka rádi.TeĎ když jdou ven tak se drží za ruce,pohoda.
Nechápu, ano jsem asi jen určité procento z chlapů, ale i tak, proč každý/každá soudí a dává do toho stejného pytle všecky? Když mi nejde o to jedno, je to těžko uvěřitelné? Podle reakcí a nejen tu, ale i v životě osobním, zdá se, že ano.
Dost známých a to věkově od 15 až po 35 (ano, i tam) mi říkají, že mám pobráno o dost víc rozumu, než dost chlapů a dokonce více, než starší 2x tolik, co já. Nejsem dětinský, nejsem mentálně něco...
Ahoj,
nevidím problém ve vztahu 13vs.18. Určitě nebudeš za pedofila, problém bude až to budeš chtít. Mě bylo tehdá 16, jí 13 a jaký to byl problém když já chtěl a ona možná taky ale nemohli jsme. Ale to už je dávno. Každopádně tobě přeji ať vám to vyjde více než předpovídal jeden z poradců a tobě ať to vydržíš nebo ať vám na to nikdo nepřijde
Já na tom nic zvláštního nevidím. Jde o to jak tato slečna je vyspělá a jak se vy dva dokážete udržet na uzdě do jejich cca 14.5 let. Protože do 15 to většina dívek nevydrží, neboť je pod tlakem, i když nevědomým svého kluka. Rozhodně to vypadá lépe 13 a 18 než 15 letá a 25 letý. Osobně bych u své dcery, které je 13.5 asi nebyl nadšen, spíše bych to rychle zatrhl. Jde o to, že moje dcera je domácí týpek a nikde se netahá. Takže u jiné domácí výchovy, dívenka, když ve 13 letech běhá po venku a za klukama, není asi nic divného. Mohu ze své zkušenosti potvrdit, že opravdu 13 leté, které se kamarádí s 20 letým, nemusí být nic špatného odsouzeníhodného. Jde jen o to, že než dívenka vyspěje, 5x změní názor na Tebe, na své hodnoty a pohled na okolí, včetně co ji na klucích přitahuje a inponuje. Nemá co ztratit. Naopak u Tebe to může být pak ztráta 2-5 let, kdy Ti uteče plno zajímavých partnerek, pak budeš na tuhle divku zlý a pořadně se budeš zlobit ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.