Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak prodávat na Ebay?

Od: maida odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

poradil by mi někdo jak mohu prodat znoží na Ebay? Zřidila jsem si účet, ale nevím jak mohu vystavit předmět, jak zaplatit provize a kde nastavit aby mi po zaplacení přišla platba z paypalu na můj paypal?
Nevyzná se v tom prosím někdo?
Děkuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

2x

Mám pocit že z Česka se oficiálně na eBay prodávat nedá, ale možná se to už změnilo. Jen ale upozorňuji že provize jsou podstatně větší než pokud něco prodáváš třeba na Aukru.

corsair*

Jen dodám,že provize z prvních 50 aukcí je 9,5 proc. z částky u typou Prodeje Kup hned je 15 proc.

maida
hodnocení

Děkuji za nové info, chtěl bych se zeptat zda tedy opravdu nejde prodávat z Česka na ebay? Pokud to jde jak to mám udělat?
Děkuji

iz*

Také se domnívám, že na eBay lze z ČR jenom nakupovat.

Při zakládání účtu na eBay jste určitě odsouhlasila obchodní podmínky, informace byste měla najít v nich.

corsair*
hodnocení

0x

dnes jsem normálně na ebay prodal, takže to asi jde, ze 182 usd je provize 16,5 usd jak to vypočítávají netuším, doporučuji přihlásit se na ebay, potom vpravo nahoře jít na My ebay, a poslední položka je sell am item-což je něco prodat, a postupovat dle položek, platba je spárována s účtem paypal-to se nastavuje,taktéž lze nastavit aby si provizi strhávaly rovnou z vašeh účtu paypal automaticky, a taktéž si v paypalu nastavit ve "withdraw" svojí banku s IBAN, pro převod peněz na váš český účet.Jinak ebay a paypal je jedna firma. a samozřejmě jako prodávají ze všeho platíte.

maida
hodnocení

Dobrý den,

ano vidím to tam, skvělé, děkuji vám moc. Chtěla bych se ještě zeptat, kde se nastavuje aby si provize strhávali sami?

Poradíte mi prosím?

Jak jste třeba zjistil jaké bude poštovné?

Děkuji

corsair*
hodnocení

0x

add poštovné-zvážil jsem předmět k prodeji plus obal/krabice, změřil, a dal kalkuláor zásilky na české poště a výsledek vyděllil dvaceti/cca cena dolaru/ no a pak jsem zkusil z nabídky zemí kolik to tak bude stát do USA, či Austrálie, hongkongu apod.Vychází to plus/minus kolem 40 USD na půlkilovou zásilku s udáním cena kolem 4000,-Kč. To jsem si zadal jako universální poštovné pro celý svět. Odpovídal jsem dnes nějakému Kanadanovi, který se ptal proč je tolik drahé poštovné. OdpověĎ protože je to pro celý svět, a kdyby to koupil někdo z Evropy apoid., tak to samožřejmě při dokončení prodeje změním. No zatím se neozval, a i kdyby má prostě smůlu prioritní balík ĆR-Kanada vyjde kolem cca 700,-Kč, plus krabice atd. Sice jeho dotaz nechápu protože stejná zasilka např.USA -Kanada vyjde na 35 USD. No jsem slušnák tak jsem mu odpověděl.

K placení provize: My ebay-my account -Payment methods for Seller Fees-Automatic payment method-Paypal

maida
hodnocení

Děkuji skvělé, jen to nastavení v ebay pro nastavení strhávání placení provize jsem nějak nenašel :(

A ještě jedna věc, na kterou jsem se chtěl zeptat, je potřeba něco měnit v nastavení v PayPalu? Zatím jsem jen nakupoval a platba se mi po zaplacení automaticky strhla z účtu.

Bude se mi to i naopak automaticky přičítat k účtu ta platba, když bych nějakou položku prodal?

Děkuji mockrát

corsair*

Mám dojem, že se to tam objeví, až začneš prodávat, jinak s tím pp-není tak jednoduché, ale ani složité, taktéž to nyní řeším, ve Withdraw- nastavit svoji banku-tedy její název a její IBAN. Po prodeji přijdou peníze na účet paypal-a tady to trochu houstne, sice tam jsou,rovnou to ukazuje kolik je to korun, ale

1. z té částky se strhne okamžitě 5 procent včetně částky za poštovné, tedy 9,5 proc. si sebere ebay jen z prodejní ceny a potom 5 proc. z celkové částky PP takže je šmahem cca 13-15 proc. pryč.

2. zbytek peněz je na to účtu,ale nelze ho vybrat je ve stavu Pendig a měl by se změnit na Complet, ale pokud jsem to se svojí angl.pochopil, dělá se to jako ochrana kupujícího, tento stav trvá 21 dní, pak jsou uvolněny, pokud samožřejmě kupující nevznese námitku na stav zboží či podobně. Takže nyní budu čekat a uvidím co a jak bude

Jinak Ebay-účet a PP účet jsou spárované, jinak je dobré mít u obou stejnou adresu a nebo si v PP další adresu přidat do účtu. Někde jsem četl,že to jinak dělá blbosti-resp-nejde provést převod z PP na normální účet v ČR.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]