Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrazeni z uradu prace - jak se odvolat

Od: eskadra odpovědí: 4 změna:

Dobry den prosim jak se mam odvolat proti rozhodnuti uradu prace vyradili me z evidence po peti mesicich z duvodu ze jsem odmitla zucastnit se projektu zvysena podpora a pomoc uchazecu o zamestnani z duvodu ze nemam zajistene hlidani pro svoji tri a pul letou dceru .Vcera mi na urade pracovnice rekla ze spolecnost Marlin nabizela moznost prispevku na zajisteni pece o dite jenze v nasem meste jsou skolky obsazene a a tak mi pani na urade rekla ze muzu davat dite nekam jinam ze existuji jine spolky co hlidaji deti nebo kamaradky ale ja ji rekla ze na to nemam penize ze hodina stoji 150kc a ten prispevek by na to ani nestacil .nejsem lina kuze praci jsem vzdy mela ale ted po materske opravdu nemuzu o praci zavadit jsem nevyucena a problem je ta skolka.Mam vsude v marketech zadosti o praci ptam se po fabrikach a nic uz jsem z toho zoufala. zadost do skolky jsem podavala vloni v dubnu a nevzali nas tet se budou davat prihlasky znova a pokud nebudu mit praci tak opet me dceru nevezmou do skolky prednost maji rodice co pracujou.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

1x

Dobrý den, no v tom rozhodnutí, co vám asi přišlo písemně od úřadu práce, byl možná také uvedené termín, do kdy se můžete odvolat vůči tomuto rozhodnutí. Jestliže termín propásnete, pak už vám nepomůže asi nic. Jestliže je to ještě dobré a v termínu, tak neleňte, a sepište si na papír odvolání pro rozhodnutí, napiště tam důvody, které vás vedly k odmítnutí účasti na projetku. No možná je to škoda, že jste to odmítla, konec konců jste tam mohla naklusat i s dcerkou. Hlavu by vám asi neutrhli, maximálně odkázali na hlídání, ale to byste řekla, že nemáte jak... Taky jste si třeba mohla přes úřad práce udělat nějaký ten rekvalifikační kurz.

pt®
hodnocení

0x

Jak Vám radí Eualie, okamžitě se písemně odvolat a současně poslat kopii i řediteli Úřadu práce a na doručenku, vrátí se Vám podepsaná doručenka, že Vaše odvolání bylo doručeno. - stařenka

martinaa*
hodnocení

0x

Instrukce me maminky pracujici na UP: strana 2 toho rozhodnuti - mate ze zakona 15 dnu na odvolani, kde je potreba sepsat vse potrebne a dolozit, ze nemate moznost hlidani deti apod - VSE JE TREBA DOLOZIT, adresovat na ministerstvo prace a soc.veci, donest na UP. Na dolozeni vaznych duvodu, proc jste nemohla nastoupit do prace mate pouze 8 dnu! Zalezi take na tom, zda jste o tom, ze nemame kam umistit dite, informovala jiz pred tim, kdyz jste se evidovala na urade. Pokud ne, nabizenou praci jste byla povinna prijmout bez vyhrad - da se jeste zpetne s Vasi zprostredkovatelkou domluvit, ale pokud uz mate rozhodnuti, zrejme uz to nepujde. Pokud jste se o diteti zminila az v okamziku, kdy Vam praci nabidli, mate smulu. Pokud by Vam odvolani nebylo uznano, na pul roku cisteho casu jste trestne vyrazena, pokud ano, pocitejte s tim, ze pokud jste na urade 5 mesicu, budou na Vas cim dal vic tlacit a praci Vam sezenou, vy ji musite vzit, jinak budete opet trestne vyrazena - a podruhe se jiz na UP vratit nesmite. Po tom pulroce od ted se muzete jit opet evidovat, ale zase plati, ze co Vam nabidnou, mate povinnost vzit.

Omlouvam se za zmatenost, snazila jsem se zapamatovat co nejvic.

jirkazhane
hodnocení

0x

Základní problém je v tom, že vy nesplňujete základní předpoklady pro evidenci na ÚP. Na ÚP se evidují lidé, kteří mohou a chtějí pracovat. Vy očividně nemůžete. Evidence na ÚP není povinná, takže nejlepší bude, když se sama odhlásíte. Při takovém přístupu budete stejně dříve či později sankčně vyřazena. To jsou fakta.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]