Nejste přihlášen/a.
kolik tratím když dám výpověd životní poj. jednorázová- ve smlouvě je 5% - ale prodejce mi říká že víc jak polovinu
No řekla, bych že se to takto přesně určit nedá. Pojistka se totiž většinou chová tak, že nejdříve jdou všechny vaše peníze na krytí rizik z pojistky a odbytné je velice malé při zrušení této pojistky. To se sice každým rokem zvyšuje, ale stejně nikdy nedostanete zpět to, co jste tam vložil, když pojistku předčasně vypovíte. Těch pět procent je z čeho? Z odbytného? No já bych spíše věřila tomu prodejci.
...a prodejce NEKOMUNIKUJE.. jeho to nezajímá- na dotaz kolik bych tratil tak hodně ale konkrétně neřekne nic, částku.
a stránky AXY to je žalost někam se dovolat, doptat
Nevím, jak jednorázová, ale u klasické životní pojistky vás při ukončení má zajímat hodnota odbytného. Zajděte si na pobočku nebo pokud má váš fin. poradce danou společnost mezi partnery, ať je kontaktuje on a požádejte o zaslání rozpočtového lístku. Na něm je vidět aktuální hodnota odbytného a podle toho se můžete rozhodnout
no ukecali mě u axy že at jdu do Komodity že je to nejlepší- ručí za 8 let 100% navratnost vkladu! a podmínka každej rok -1% ale vlastně je to fond ( do toho bych býval nešel) a ten ted jede strmo dolů a ja jsem se ptal prodejce jak to ovlivním a co když budu potřebovat peníze dříve než za 8 let a on at počkám až bude v + apak se mi to vyplatí- zkrátka sviňárna na ntou- naletěl jsem. Už ted ztracím 10% co jsem vložil.
Z každé životky kterou vypovíte, vám nikdy a nikdo první dva roky co posíláte platby. Ze zbytku Vám vezmou zhodnocení za tu dobu.
doplněno 01.02.11 18:13:nikdo neproplatí, o ty první dva roky přijdete (v tom platíte hlavně provizi pojištovákovi co ji sjednal)
Je to tak. po prvnich dvou az trech letech je na smlouve nula korun, penize jdou na vedeni smlouvy, provizi zprostredkovateli ci bance a na poplatky za provoz banky a praci s tim.
A pak po onech 2-3 letech se na smlouve objevuji nejake penize... Kolik, to zalezi na tom, jak velka castka jde do rizik a ja kvelka na sporeni (ktere tedy pres zivotka neni moc vyhodne, jelikoz si pojistovna nechava cast zisku). Obecne to byva cca po 10 letech na hodnote, kterou jste doposud zaplatili.. A nadale to pak stoupa... Jak rychle, zavisi na zvolene investicni strategii.
Prubeh, kdy na smlouve kolik bude, by Vam solidni fin.porace mel dat pri podpisu smlouvy. Samozrejme, ze by to byl odhad, ptz se nevi, jak se bude zhodnoceni vyvijet, pokud si nastavie vic, nez jen garantovane zhodnoceni /kt. je vetsinou 2,4% p.a.).
Vyse odbytneho, cili mnozstvi penez na smlouve k tomuto dni Vam sdeli pojistovna.
Pote se muzet rozmyslet, zda penize vybrat, ci smlouvu nechat dal, poroipade upravit, davat treba mene co vice na sporeni ci poupravit rizika.
Popripade udelat novou smlouvu, ktera bude mit treba mensi poplatky za provoz smlouvy a i treba levnejsi rizika. Tim se odbytne kazdy rpk zvysuje rychleji a muze se velice zmenit castka na konci smlouvy, pokud do konce vydrzite.
Jeste pripomenu, ze pokud jste si penize z tohoto zivotka odecital z dani, MUSITE to odbytne prevest na smlouvu NOVEHO zivotniho pojisteni. V opacnem pripade by jste musel zpetne dodanit vse, co jste si odecetl.
I tak ale existuje zpusob, jak penize vybrat a nedodanovat, ale zase tu neni treba prozradit uplne vcsechno..
Pokud mate jeste dalsi dotaz, muzete napsat i na email: filip.prchal@seznam.cz.
Preji pekny vecer,
FP
Pokud si jednou vybere odbytné, pak je úplně jedno, co s těmi penězi udělá - vždy bude muset dodanit - žádná výjimka neexistuje. Jedna možnost na nedodanění sice je, ale musí s tím souhlasit pojišťovna - nebude však převádět odbytné, ale kapitálovou hodnotu (a to je rozdíl) a nová pojistka bude u stejné pojišťovny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.