Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyzvedutí zásilky za bratra na poště

Od: verrunka17 odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se poradit, zda můžu nějak bratrovi vyzvednout doporučenou zásilku na poště?

Četla jsem že potřebuji plnou moc a jeho občanský průkaz. Nebo jde to nějak jinak vyzvednout?

Poradíte mi prosím?

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

cocinkamichalka*
hodnocení

6x

Nejlepší je mít na bratra průkaz příjemce. Dá se udělat na poště, musíte tam ale s bratrem jít. Budete mít vystaráno pro příště. Průkaz příjemce je vždy na 1 adresáta (bratr), ale příjemců (těch, co mohou přebírat poštu, balíky) může být několik - třeba vy, matka, otec, váš manžel... Pak s tímto průkazem příjemce můžou jít pro poštu i tyto osoby. My máme průkaz příjemce pro všechny na botníku, vždy, když někdo potřebuje, vezme si ho a máme po problémech.

Nebo - pokud na to nespěcháte, můžete požádat o opakované doručení pochůzkou (zavolejte na poštu), pokud máte s bratrem společné bydliště, může dát pošťačka dopis i Vám. Pozor, neplatí to, pokud je to do vlastních rukou výhradně jen adresáta.

verrunka17
hodnocení

Děkuji za radu, moc jste mi pomohli všichni, hezký večer.

iz*
hodnocení

2x

Nejde a bratorvu občanku ani nemůžete mít u sebe.

Doporučila bych situaci řešit opakovaným doručením zásilky: - bezplatně (s příští roznáškou pošty) - placeně (můžete si určit den a čas doručení)

doplněno 08.01.13 20:50:

Oprava: bratrovu

krkovicka*
hodnocení

0x
Plnou moc s ověřeným podpisem u notáře.Jestli napíše plnou moc ručně na papír,pak neplatí.Spousta lidí takhle už narazila.Nestačí to jen napsat ale ověřit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]