Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ÚP vs potvrzení o zdanitelných příjmech

Od: fufi* odpovědí: 6 změna:

Zdravím,

chtěla bych se optat - v loňském roce jsem dva měsíce pracovala a poté jsem byla tři měsíce nezaměstnaná. Nyní za mě v současném zaměstnání vyplňují daňové přiznání a paní účetní chce Potvrzení o zdanitelných příjmech od bývalého zaměstnavatele. To chce tu růžovou přílohu nebo co se po mně vlastně chce?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lui*
hodnocení

0x

Chce potvrzení o Vašich příjmech od mzdové účetní podniku, kde jste ty dva měsíce začátkem roku pracovala. Dojděte si tam, ona Vám jej vystaví.

hodnocení

0x

Pokud jste na růžovém dvojlistu (daňové prohlášení) požádala o provedení ročního zúčtování za rok 2010, potřebuje Vaše mzdová účetní doložit Vaše příjmy za loňský rok. Znamená to, že musíte požádat ve svém minulém zaměstnání mzdovku, aby Vám poslala tzv. Potvrzení o zdanitelných příjmech a sražených zálohách. Tím doložíte ty dva měsíce. Na další tři měsíce si požádejte na ÚP o prvrzení o evidenci. Zbytek doby jste již zřejmě pracovala u nynějšího zaměstnavatele.

Zjednodušeně: Vaše současná mzdovka dá dohromady všechny Vaše loňské příjmy, vypočítá z nich roční daň a z té odečte daňové zálohy, které se Vám loni měsíčně srážely ze mzdy. Když vznikne přeplatek daně, zaměstnavatel Vám ho vrátí. Kdyby vznikl nedoplatek, neplatíte nic.

fufi*
hodnocení

spíš mám na mysli, jak to má konkrétně vypadat. Jestli po mě chce vyplněný tohle: r.kde.cz/... nebo pak jsem našla ještě jinej podobnej formulář, nebo to je čistě jen nějakej papír kde mi to vypíše?

Ne, to není ono, to je daňové prohlášení. Ten papír, který po Vás chce současná mzdová, dostanete na požádání od mzdové z bývalého zaměstnání. Ve mzdových programech se sám vytiskne formulář, mzdovka ho jenom potvrdí a pošle Vám ho a Vy ho předáte současné mzdové účetní.

doplněno 31.01.11 20:37:

Ten růžový tiskopis vyplňujete vždy při vstupu do nového zaměstnání a pak po skončení kalendářního roku (což je teď) v něm uvádíte, jestli chcete nebo nechcete, aby Vám zaměstnavatel udělal roční zúčtování daně. A jako přílohu k provedení toho zúčtování musíte dodat příjmy z minulého zaměstnání.

fufi*
hodnocení

ani totok aspikurzy.cz/...?

marenka*

To je přesně ono. Nemusí to být na růžovém papíře, může to být napsané i jinak, důležité je razítko a podpis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]