Nejste přihlášen/a.
Zdravím, rada bych se zeptala ja zkusenosti podobne "postizenych". Do nejakych 20 let jsem nebyvala temer vubec nemocna, pak se objevilo astma (alergik a ekzematik jsem jiz od utleho detstvi). Nyni je mi 24 a posledni rok a pul si pripadam jak ve zlem snu, neustale kolotoce nachlazeni, unavy, vysetreni... Rok a pul mam pritele, prevazne bydlim u nich. Zjisteny chronicky zanet mandli, ty se maji v nejblizsi dobe trhat, opakovane gyn. zanety, bolesti. Zacala jsem brat wobenzym, tak snad pomuze, jinak uz nevim. Jezdim vodu, takze pres leto se neustale otuzuji, do sauny kvuli astmatu nesmim. Jeste podotknu, ze pritel ma doma dva psy, jednoho stale vevnitr, druheho hlidace venku. Vim, ze mi rozhodne nedelaji dobre, ale tezko chtit po jeho rodicich, aby se jich zbavili. Nevim, co vsechno spolu souvisi, doktor me odkazal na plicni, uz na me kouka jak na hypochondra. Poradi nekdo, jak na imunitu? Dekuji.
Já jsem používala jako prevenci převážně respiračních onemocnění a k posílení imunity echinaceové kapky. Na odkazu si můžete přečíst na co všechno se dá echinacea použít, jaké má účinky apod. daryprirody.cz/...
Imunita hodně souvisí s psychikou. A myslíte si, že je opravdu dobré ty krční mandle vytrhnout? Jestliže onemocníte zánětem dýchacích cest, je docela pravděpodobné, že vám nemoc ihned sedne na průdušky. Doposud ji totiž většinou zastavily právě ty mandle. Někteří lékaři toto vytrhnutí madlí nedoporučují. Zkuste si koupit echinaceu v pilulkách (kde je i zinek a vitamín C).
Muj obvodni i gyn.lekar rekli to same - vytrhnout co nejdrive, protoze mande jsou plne hnisu a bakterii i po antibiotikach, ORL lekar se priklani pul na pul, ze moje mande v tomto stavu zadna bariera nejsou - naopak roznasi bakterie lymfatickou cestou dal do tela. Ze v mem pripade je v podstate jedno, zda tam jsou nebo ne. NIemene je zde velka sance, ze se vytrhnou a problemy ustanou, protoze sliznice v tele je jedna a ta sama.
Tedy můj příspěvek je blbý, ale ... píšete: "posledni rok a pul si pripadam jak ve zlem snu, neustale kolotoce nachlazeni, unavy, vysetreni... Rok a pul mam pritele". To skoro svádí k domněnce, že za to může přítel. :-|
Odbočím: Kdysi jsem měl kolegu v práci, měli malé dítě. Bylo často nemocné. Zjistilo se, že patrně on je nositelem jakýchsi bacilů či čeho. Jemu nijak nevadily, dítěti ano.
No nic, je to blbý příspěvek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.