Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak probiha soudni řizeni

Od: severka* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,muže mit někdo řict jak probiha soudni řizeni?jsem předvolana jako svedek a vubec nevim co se bude dit hlavne az vstoupim do soudni sine,kam jit?Zustanu potom v soudni sini nebo pujdu ven?*nevi*

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jirbar*
hodnocení

0x

Vše záleží na soudci. Oni si Vás dovnitř zavolají. Vyslechnou. Když se jim nebude něco líbit může Vám napařit pěknou pokutu. Může Vás po výslechu nechat v soudní síni, ale taky Vás může nechat vyvést ochrankou.

Jak říkám. Vše záleží na okolnostech a na soudci.

remember
hodnocení

0x

V době, na kdy máte předvolání, se dostavíte před soudní síň. Celého jednání se účastnit nebudete, budete čekat před soudní síní až vás soudce vyzve ke vstupu. Po vstupu do soudní síně předložíte průkaz totožnosti a stoupnete si před soudce za takové malé zábradlí - ohrádku a budete poučena o tom, jak máte jako svědek vypovídat. Až skončí výslech vás jako svědka, odejtete ze soudní síně a budou pokračovat bez vás. Jako svědek máte nárok na náhradu ušlé mzdy a jízdné, pokud bydlíte mimo místo konání soudu. Pokyny, jak se chovat v soudní síni visí na chodbě soudu.

severka*
hodnocení

To sempotřebovala slyšet,diky;)

jirbar*

Je špatné, když někdo slyší jen to co chce slyšet. Je třeba znát všechny okolnosti které mohou nastat.

severka*
hodnocení

Maximalne se tam muzu složit na zem jak domeček z karet,vzhledem k tomu že jsem kardiak... Jinak snad nic se stat nemuže ne?

jirbar*

Bohužel i to se někdy někomu stalo a lidem kteří tam stojí poprvé to zrovna na klidu nepřidá. To se pak nelíbí soudci a vzhledem k tomu, že někteří z nich, jsou hulváti tak dají o sobě vědět a je z toho řetězová reakce.

Já myslím, že vydržím dost, ale po první zkušenosti jsem si po druhé vzal radši radepůr a to bylo civilní řízení.

doplněno 31.01.11 10:30:

Matka kardiačka se tam taky složila a to bylo pouze tzv. dožádaný výslech svědka. Ani se nejednalo o soudní řízení.

severka*
hodnocení

Dobře že tam nezustanu,pak bych mohla vybouchnout,protože ten človek který udelal to co udelal,by si nic jineho nez kopanec do zadni časti tela nezasloužil. Škoda že sahl po tam šilenem napadu a blbosti a argument,co to melu že tomu nerozumim,k soudu nedojde,se chlapec asi kapku přehmát...

jirbar*

Jak se zdá máte dost odvahy a to posiluje.

hodnocení

0x

No hlavně pokud se nedostavíte v termínu bez omluvy,může Vám soud uložit až 50-ti tisícovou pokutu.Jinak já v té ohrádce stál jednou v životě (v případě rozvodu mých rodičů),nic hezkého to není,ale dá se to přežít.Držím palce.

severka*
hodnocení

Tak to zas ja neudelam abych nepřisla,jsem jediny svedek a kde bych 50tis. vzala bych se musela obesit...

myse*

remember to píše správně - takto to u soudu probíhá. Soudce příp. advokát se vás bude ptát - a vy odpovídat.

Neměla byyste reagovat vztekle, zvedat hlas, osočovat zůčastněné apod.

Po skončení svědectví můžete zůstat v soudní síni do konce přelíčení nebo odejít - to je na vás. Pouze v případě, že soud je neveřejný, musíte odejít.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]