Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,jak moc se dá spolehnout na teplé moře a stálejší počasí v oblasti mezi Zadarem a Splitem v druhé půli června?
Těžko říct jak bude tento rok. Je to hodně o štěstí. Zatím se mi v Chorvatsku nestalo, že by mi tam pršelo, ale jezdím v červenci, nebo v srpnu. Pokaždé velké horka např. na rozdíl od Itálie, kde jezdím taky červenec a srpen a zdají se mi tam chladnější večery a občas nějaké přeháňky. Ale možná jsem se zrovna trefila v Itálii do špatného počasí. Historie počasí za posledních 10 let na Cresu je na těchto stránkách nykar.cz/... Je to sice severněji než Split, ale třeba si udělá nějakou představu o počasí na severu Chorvatska.
To je velká sázka do loterie, ale v zásadě se dá předpokládat, že počasí bude pěkné, ale moře ještě studené. Jezdili jsme na dovolené v tom období, dokud děti ještě nechodily do školy a občas to moc na koupání nebylo. Je pravda, že tam bude klid a málo turistů a dají se podnikat různé pěkné výlety. Také krajina tou dobou není ještě tak vyprahlá a je zelenější, pěknější na pohled.
Poslední roky jezdíme na přelomu července a srpna a stává se nám tak jednou za dva roky, že přijde fronta špatného počasí, moře se "otočí" a do konce pobytu je to hodně moc o statečnosti do té ledárny vlézt. Třeba vám to zrovna vyjde, dnes už si to netroufnou předpovědět ani meteorologové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.