Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ráda bych se zeptala, zda mám nárok na zvýšení platu dle nových kritérií. Vystudovala jsem Střední soukromou školu pedagogickou, kde jsem maturovala s předmětů pedagogika předškolního věku a psychologie předškolního věku. Doplňovala jsem si tak vzdělání, abych mohla pracovat v MŠ. Studium trvalo jen rok a všem studentkám bylo řečeno, že tak smí bezproblémů učit v MŠ a jsou tedy kvalifikovanými učitelkami. Před tímto studiem jsem studovala Střední odbornou školu a vyučila jsem se dámskou krejčovou. Poté jsem si udělala maturitu a dále pak na Masarykově univerzitě v Brně vystudovala bakalářský obor - Učitelství odborného výcviku a praxe. Studium na Střední pedagogické škole jsem ukončila v loňském roce.
Zajímalo by mne tedy, zda mám nárok na vyšší plat díky studiu na VŠ MU v Brně, které je humanitního směru a nebo ne. Děkuji Vám mnohokrát za odpověď.
beulemi, z toho odkazu od IM vyplývá, že se Vás navýšení platu nijak viditelně nedotkne.Vy máte Bc. na učitelství odborného výcviku.
Podmínkou je zároveň absolutorium předškolní pedagogiky na vysoké škole, což je tříletý bakalářský obor. Přitom mnoho vychovatelek a učitelek v mateřské škole má "jen" střední pedagogickou školu.
Karina
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.