Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustávající kašel

Od: krof odpovědí: 10 změna:
Zdravim,
uz mesic, mozna i dyl mam problemy s kaslem...nemam teplotu, rymu, nic...ale kasel ne a ne prestat...k doktoru z pracovnich duvodu jit nemuzu...nevi nekdo, co by na to mohlo zabrat?
Diky moc

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Rada těžká... v jakém prostředí se převážně pohybujete, jaký je to vlastně kašel, jste kuřák...? V současnosti je mnoho prostředků na potlačení kašle doporučováno v tv reklamách, počínaje cucátky a konče zaručeně spolehlivými prostředky. Je-li kašel dlouhodobější, a nepomáhají ani pomůcky lidové (např. cibule s cukrem-čistý výluh na lžičku, bilinné čajíky...), hledejte radu přece jen u lékaře, předejdete tím kašli chronickému... Podrobněji lze ještě zareagovat po bližším popisu samotného kašle.
krof
hodnocení

Je to kašel takovy drazdivy, ale ne suchy...posledni dobou jsem mel pocit, ze uz jakoby odkaslavam, ale trva to porad nak dlouho...kurak nejsem a mam povolani svarece...
kajka*
Zdravý človek nemá čo kašľať. Čo najskôr choďte k lekárovi a na rontgen. Nechcem strašiť, ale možno sa jedná o zápaľ pľúc. Netreba to podceňovať.

Omlouvám se za měkké íčko v bylinkách... dnes nemám dobrý den.

Kašel asi bude mít dílem souvislost s vaším povoláním (možná také nepracujete v ideálních podmínkách z hlediska tepla) a tak bude dobré jít proti němu (tomu kašli) dodržováním pitného režimu s využitím čajů mátových či meduňkových, lipových či prvosenkových. Pro opravdu dobré odkašlání je ta lžička cibulocukrového výluhu. Není to moc lahodné, ale účinek je zaručený... Jinak opakuji, nenechat kašel stát se chronickým!

mil®
Hodně pít a na ústa a nos nějaký pořádný respirátor. Dráždí vás určitě kouř a plyny vzniklé při sváření. Já mám zase dobré zkušenosti s čajem na průdušky a mucosolvanem v kapslích. Dejte si taky vyfotit plíce, jestli tam něco nemáte. Nebo bude pozdě a pak budete dlouho nemocnej.
Přeju hodně zdraví.

ukulele*
hodnocení

0x
Ahoj, dávej si pozor, dlouho trvající kašel může být signálem velice těžkého onemocnění plic. A věř, že nejsou žádné důvody - nechápu, ty tvé pracovní důvody, abys k lékaři nešel. Jen si nech udělat rentgen plic a nech si odebrat krev, nezahrávej si a to i z důvodu tvého zaměstnání...Jestli - že k lékaři nepůjdeš, tak si kup přípravek Biotusil, je to bylinný extrakt - kapky na kašel, dále doporučuji ACC šumivé tablety na odhlenění...

hodnocení

0x
ja to mel taky, doktor mi dal antibiotika, ale nic se nezmenilo. Dostal jsem ACC (jedna sumiva tableta denne) a radeji jsem to podporil jeste Hedelixem a po 4 dnech uz to bylo lepsi a postupne do ustalo. Ale doktora by to chtelo.

bberi*
hodnocení

0x
Prý je dobrý čaj z podběle-květu.Tak to zkuste a uvidíte.

zuzana*
hodnocení

0x
Kašel nemusí být je průdušková či plicní záležitost. Kašlat můžete i od srdíčka. Neberete nějaké léky na tlak? Neutuchající suchý kašel často dělá i lék na krevní tlak Prestarium.

tomina*
hodnocení

0x
Jako svářeč je možná intoxikace vdechovaných par při tavení materiálu. Pokud vykašláváte, je jasné, že plíce se snaží tvorbou hlenu něčemu bránit a to buď bakteriím, nebo jak jsem řekl cizorodým látkám..více prokáží testy na plicním či ORL.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]