Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
kolegyně byla finanční situací donucena vypovědět penzijní připojištění.
Poslala pojišťovně výpověď s ověřeným podpisem (na matrice),s tím že chce vyplatit tzv. odbytné.Teď by měla běžet výpovědní měsíční lhůta ,že.Za jak dlouho může počítat s penězi,za měsíc nebo déle?
Já měla 2 měsíční výpověďní lhůtu. Pokud podala výpověď v lednu a má 1 měsíční výpověďní lhůtu, tak výplata odbytného by měla být v březnu. Nemá tu výpověďní lhůtu delší?
Prý se ptala mailem a paní odpověděla ,že poběží jednoměsíční výpovědní lhůta.Takže podle Vás by po uplynutí toho měsíce měla peníze neprodleně dostat?
Im, pokud běží jednoměsíční lhůta , v naprosté většině případů běží od prvního následujícího měsíce. Takže jestli podala výpověď v lednu, běží od února a peníze dostane vyplacené až v březnu. Karina
IM, mě se hlavně pořád nezdá ta měsíční výpovědní lhůte. Koukla jsem do smlouvy s KB a jsou tam měsíce dva. Navíc Fond by mě musel do 30 dnů ode dne doručení výpovědi písemně potvrdit její převzetí a sdělit datum zániku PP. No a pak už z toho můžou být klidně 3 měsíce nežli peníze vyplatí. Nevěřte mejlům, koukněte přímo do smlouvy. I na přepážce mě jednou podali špatnou informaci. Karina
Pojištění je sjednané s pojištovnou AXA.Smlouvu bohužel nemůže najít,zřejmě zůstala v bytě u bývalého manžela.
Na stránkách Axy jsme to tak nenašli,tak jsme to zkusili zde.
Bylo by nejlepší si nechat smlouvu okopírovat u AXY a pročíst si ji . Fakt tomu jednomu měsíci nevěřím. Také bude určitě platit poplatek 800,.Kč za předčasný výběr, ztratí nárok na výplatu státní podpory a zbytek k výplatě se daní 15%. Je to docela ztrátové, nechat si vyplatit odbytné. Pokud to není životně mutné, stálo by za úvahu splátky penzij. poj pouze přerušit. Navíc rušit u AXY ( i jinde ) lze až po 12 měsících od vzniku smlouvy. Karina
no ,my jsme to už spolu pobíali.Já ji také od toho zrazovala.Spoří už delší čas,takže podmínku 12 měsíců s přehledem splnila.Než mít na krku exekutora (kvůli dluhům syna),zvolila toto řešení.
Výpověď už odeslala,takže kopírovat smlouvu už asi nepůjde.Navíc nejbližší pobočka je 30km vzdálená...
Nám zase nejde do hlavy ,co by z toho ta paní měla ,kdyby ji uváděla v omyl s tou jednoměsíční výpovědí.
Z nikoho si srandu nedělám.Nemusíte se hned chovat hulvátsky a urážet duhé.Nejsme už nejmladší a nenarodily jsme se" s myší v ruce" - holt jsme si nevšimly.Děkujeme za upozornění,že jsou tam penzijní plány.
Nicméně kamarádka smlouvu podepsala v roce 2000 se společností Winterthur,ta se později stala součástí Credit Suisse Life& pensions penzijní fond a.s. a později společnosti Axa.Když nemáme smlouvu v uce nevíme zda každá aktualizace se týká i její smlouvy,zvláště při výše zmíněných změnách(po rýpaly : proběhly zcela bez vůle pojištěnců,těm se to jen oznámilo)...Během těch 11 let se také změnilo mnoho věcí v životě soukromém.
Děkujeme za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.