Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daň z parcely jsem vlastník teprve 7 měsíců?

Od: afroman* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, v září jsem koupil parcelu a ještě jsem stihl udělat základy.

Včera jsem v televizi slyšel jak vyhrožují velkou pokutou majitelům parcel co neplatí daň z nemovitosti.

Myslel jsem že pokud stavím jsem po dobu 2 let od započaté stavby osvobozen od této daně.

Poraďte zda máte zkušenosti a popřípadě kam zajít.

s úctou Jarda P.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

0x

Dobrý den.Přiznání k dani z nemovitosti je nutné podat vždy.O prominutí daně zažádáte na základě stavebního povolení u místopříslušného finančního úřadu a uvidíte zda vám vyhoví.

jabraka*
hodnocení

0x

Po zápisu do KN je nutné vyplnit formulář o přiznání,nejdéle do ledna příštího roku.Pak jen vyplnit složenku a zaplatit do dubna,nebo května.Na finančáku ti dají veškeré informace,případně poradí i s vyplněním formuláře

JABRAKA .

ann*

Ale on píše, že je už 7 měsíců vlastníkem! Tedy leden příštího roku je pro něj tento leden tohoto roku! Tedy hybaj v pondělí podat přiznání :) (na fin. úřadě s tím úřednice případně poradí, co a jak napsat)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]