Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mírný tlak v uších a rýma

Od: anafe odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

od úterý mám rýmu, je to vodnatá rýma při niž se smrká. Kapu pravidelně nosní kapky, vincentku, odhleňovací sirup ... Na internetu čtu, že pro vyrovnání tlaku v uších je zapotřebí, aby v nich prasklo. Jenže mně v nich nepraská. Vyrovná se tlak v uších i bez praskání? Když jsem totiž jela autem cítila jsem tlak v uších. Myslíte, že to je tou rýmou? Jinak uši mě nebolí, teplotu nemám a hlen z nosu je hustý, čírý místy žlutý. Díky za vaše názory.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

2x

Ano, je to rýmou a vyrovná se i bez praskání. Pomůže otevření naplno úst a přepolknutí.(těžko se vysvětluje, třeba zkoušet). Jinak je vědecky dokázáno, že léčená rýma trvá 14 dnů a neléčena dva týdny.

anafe
hodnocení

A myslíte, že to přejde? A když už nemám rýmu, mám si kapat nosní kapky dále, kvůli těm uším? Už si kapu 7 dní.

Přečtěte si návod u kapek. Některé se smí jen určitou dobu a některé jsou určené ke zvhlčení sliznice i v době kliudu.*hej*Jestli už lístečky nemáte,což není fajn, poklikejte a strejda Gůgl poradí.*jasne* Možná, že by stálo za uváženou inhalovat. Větší hrnec vody s hrstkou soli nebo snad heřmánu do varu, ručník na hlavu i hrnec a v předklonu dýchat horkou páru. Nezapomenout vypnout oheň pod hrncem!

doplněno 30.01.11 09:58:

Můj tatínek tím hodně trpěl a řešil to vždycky tím, že si vzal temné brýle a nahříval čelo u speciálního světelného teplometu. Možná, že by vám stačilo měnit teplý obklad na čele.

anafe
hodnocení

No používám nasivin 0,05%, je tam napsáno maximálně podobu jednoho týdne ... Tak to nevím. Jinak pocit tlaku v ušich, já nevím, možná je to jen subjektivní pocit. Nebo je to s té rýmy. Ale doufám, že nemám zánět středního ucha. Nikdy sem ho něměla, tak nevím, jak probíhá. No na internetu jsem si našla, že ucho pekelně bolí, je horečka ... A to já nesplňuji. Ten tlak v uších je něco takového, že hůř slyšíte svůj vlastní hlas, ale okolní zvuky slyším dobře.

Máte zalehlé uši. Mohlo by to být i tím, že se Vám rýma usadila v dutinách. Buď zajděte k lékaři (předepíše Vám pravděpodobně antibiotické nosní kapky), nebo zkuste svépomoc - napařovat ruse po lokty a nohy po kolena, vždycky před tím, než zalezete do tepla do postele. Rýma a s ní i uši by se měly uvolnit.

doplněno 30.01.11 11:14:

*ruce :D

anafe
hodnocení

Jenže, já nemám zacpaný nos. Mám ho uvolněný a uši mám sice trochu zalehlé, ale slyším dobře. Jenže svůj hlas slyším trochu jinak. Jinak se ptám, jestli mám kapat nosní kapky, i když není nos zacpaný, kvůli těm uším. K těm antibiotickým kapkám, hlen mám hustý průhledný až nažloutlý, takže bych řekla, že infekce to není.

Já vím... taky mám průchodný nos, a v hlavě mi zní jak v sudu... to jsou dutiny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]