Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s hodinami navíc?

Od: citrouille* odpovědí: 4 změna:

Zdravím,mám smlouvu na 120h.měsíčně,někdy je práce více,tak mám práci přes čas,výplatu mám ,ale stále stejnou,je to v pořádku?děkuji

výtka
Upozornění od administrátora 07. 02. 2011 11:22:25
je zbytečné 2x dávat stejný dotaz! poradte.cz/...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

3x

V pořádku to není, někteří zaměstnavatelé po dohodě se zaměstnanci dělají to, že vám zaplatí oficiálně těch 120 hodin a zbytek hodin vám zaplatí načerno. Neplatí se pak z toho sociální a zdravotní. Úředně to v pořádku není, ale pokud nedostanete peníze ani načerno, tak to bych už řešila. Zadarmo pracovat, to ne.

citrouille*
hodnocení

Děkuji,manažer mi řekl,když jsem se ozvala,že se mi to třeba přičte k dovolené ale,co když do dovolené,tam už pracovat nebudu a hodiny tudíž odpracuji zadarmo,s bývalou manažerkou,to bylo,tak a a mě vyhovovalo,že hod,navíc jsem si vybrala odchodem dřív kdy jsem potřebovala,byla povahově bezvadná,slušná atd,proto,asi vyletěla,ona to totiž má zavedené takto kolegyně,když nestíhá,je tam déle hod.si nepíše a za měsíc je to třeba 1000kč,které hotelu nechává.

des*
hodnocení

2x

Řeš to se zaměstnavatelem,v pořádku to není.Jde o to že tě taky může vyhodit.Počítá s připosraností zaměstnanců,že drží hubu a krok.

hm*
hodnocení

0x

Práce přesčas je práce nad rámec pracovní doby a bla bla bla, jak praví zákon, ale musí být nařízena nebo odpracovaná se souhlasem zaměstnavatele. Jestli tedy zůstáváte déle z vlastního rozhodnutí a zaměstnavatel to ani neví, nejedná se o práci přesčas.

Jinak práce přesčas je práce jako každá jiná (a je za ni příplatek), takže i mzda za ni by měla být vyplacena jako za normální práci. Někdy se tedy přesunují odpracované hodiny i mezi měsíci, ale obvyklé to není. Každopádně řešit to "až s dovolenou", je divné. Náhrada za dovolenou je dána průměrem a proč by Vám zrovna v době dovolené Váš zaměstnavatel vyplácel nějaké zvláštní odměny ...?

Takovíto zaměstnavatelé jsou nepříjemní. Když se nepřihlásíte o svá práva, nedostanete je, když se přihlásíte, nedostanete je asi taky a navíc Vás vyhodí. :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]