Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo zdraví jako první?

Od: citrouille* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,situace-mezi prvními jsem na pracovišti-hotelu,asi po půl hod přichází pán pravděpodobně vedoucí nějakého úseku,není to majitel,naopak ten zdraví už zdáli,kdo má pozdravit jako první?Jsem žena-44let,asi 15měs.v hotelu,pán o něco déle,věk-asi 60.děkuji za odpovědˇ´Jana

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

8x

Když někam lezu, a ještě navíc tam vidím ženu, zdravím. Pokud se k tomu nemám, jsem totální zabedněnec a je najvyšší čas, abych se se svou pýchou někam uzavřel!

citrouille*
hodnocení

Úžasná odpověd´hned se mi při takovém chování lépe a výkoněji pracuje,škoda jen ,že takových není víc.Vaše žena je na Vás jistě pyšná.děkuji.

patronka*
hodnocení

4x

Člověk, který vchází do místnosti ve které již někdo je, automaticky pozdraví, bez ohledu na věk, pohlaví a pracovní postavení.

hodnocení

2x

Tady je hezký článek jak zdravit :)

podnikani.idnes.cz/...

V každém případě, když člověk pozdraví první, nic se nestane.

hodnocení

0x

No tak to netuším.

Ale: zdraví podřízený nadřízeného,Můž ženu, mladší staršího, a ten kdo příjde do místnosti i když je vedoucí. jestli má pozdravit mladá holka staršího souseda netuším. Pokud je gentleman, tak pozdraví první.

doplněno 28.01.11 19:50:

Ale občas mě to taky vrtalo hlavou...Např. potakala jsem šéfa na parkovišti před firmou. Jsem mladší, jsem žena, a jsem podřízená. Jsem pozdravila první já šéfa. Ale jestli je to správně netuším do dneška.

hm*
hodnocení

0x

Ano, pravidla, starší/mladší, muž/žena, přišel/už_tam_byl, podřízený/nadřízený, ... formálně se v tom určitě je možné pitvat. Nicméně, kdybych se setkal s někým, kdo měl pozdravit první a nepozdravil a já natruc tedy taky ne, tak nastane trapné ticho a jsme za blbce oba dva. Formálně teoreticky je blb možná jen on, prakticky ve skutečnosti oba. Takže je lepší prostě pozdravit, jakmile k setkání dojde, bez ohledu na pořadí. Mně to důstojnost nesníží.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]